Reklam
Tarih : 2025-08-13 00:28:29

Yozgat’a 198 milyon liralık yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, il programları kapsamında gittiği Yozgat’ta çeşitli temaslarda bulundu.

Bakan Kacır, Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi ile Dönsa Tekstil Fabrikasını ziyaret etti.

Programı kapsamında Yozgat Valiliğini ziyaret eden Kacır, daha sonra ORAN Kalkınma Ajansı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından hayata geçirilen Yozgat Projelerinin Toplu Açılış ve İmza Töreni’ne katıldı.

Yatırım teşvikleri, planlı sanayi alanları, KOBİ’lere sağlanan imkanlar ve bölgesel kalkınma projeleriyle Yozgat’ın kalkınmasına hız kazandırdıklarını belirten Kacır, şöyle konuştu:

"Son 23 yılda; planlı sanayileşmenin önünü açmak adına, şehrimize 3 yeni organize sanayi bölgesi kazandırdık. Nitelikli yatırımlar için çekim merkezi olarak gördüğümüz organize sanayi bölgelerimizin toplam büyüklüğünü 150 hektardan 440 hektara çıkardık. Yozgat Organize Sanayi Bölgemiz bünyesinde üretim ve lojistik akışını kolaylaştıracak yol çalışmalarını, çevreye duyarlı atık su sistemini ve yağmur suyu şebekesini bu yıl itibarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Yozgat ekonomisinin bel kemiğini oluşturan, üretimin ve istihdamın lokomotifi KOBİ’lerimize, KOSGEB eliyle 1,2 milyar lira destek sağladık. Yatırım teşvik sistemimizle, 51 milyar lira yatırımın ve 11 binden fazla istihdamın önünü açtık."

Bakan Kacır, yeni teşvik sistemiyle, Yozgat’ta gerçekleştirilen yatırımlara destek verildiğini vurgulayarak "Öncelikli yatırımlar kapsamında Yozgat’ta hayata geçirilecek yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK İşveren Payının yarısını 8 yıl boyunca Bakanlığımız karşılıyor. Yatırımın organize sanayi bölgelerimizde olması halinde bu süreyi 12 yıl olarak uyguluyoruz ve SGK işveren payının tamamını 12 yıl boyunca biz karşılıyoruz. Şehrimizde yapılacak yatırımlarda kullanılacak krediler için finansman desteğini 24 milyon liraya çıkardık. 10,75 puan faiz/kar payı desteği sunuyoruz. Yatırımın niteliğine göre yüzde 30’a varan yatırıma katkı oranı ile vergi indirimi sağlıyoruz. Yatırım makinelerinde KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti uyguluyoruz. Tüm bu atılımları, şehrimizin sahip olduğu yüksek potansiyeli harekete geçirmek, üretim gücünü daha da artırmak adına gerçekleştiriyoruz." dedi.

Bakan Kacır, toplam 198 milyon lira yatırım tutarına sahip projelerin, Yozgat’a hayırlı olmasını temenni etti.

Yozgat’ta hayata geçirilecek; Entegre Besi ve Et Ürünleri İşleme Tesisi, Paketlenmiş Hazır Gıda Üretimi Tesisi, Bakliyat Ürünlerinden Katma Değerli Gıda Üretimi Tesisi, Tarım Makinaları İmalatı Tesisi başlıklarında ayrıcalıklı teşvikler sunacaklarının altını izen Kacır, şu bilgileri verdi:

"Bu yatırımlarda 240 milyon liraya kadar her bir yatırım için finansman desteği sağlayacağız. Orta Anadolu Kalkınma Ajansımız eliyle, Yozgat’taki 169 projeye 597 milyon lira destek verdik. KOP Bölge Kalkınma İdaremiz ile ilimizdeki kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin toplam 226 projesine 1,1 milyar lira destek sağladık. Bugün de Orta Anadolu Kalkınma Ajansımız ve KOP Bölge Kalkınma İdaremiz aracılığıyla, şehrimizin çok boyutlu kalkınmasına ivme kazandıracak 4 projeyi hayata geçirmenin gururunu ve mutluluğunu paylaşıyoruz."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.