Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-16 15:10:00

Fed Başkanı Powell sunumu?

 

ABD

“Fed Başkanı Powell Sunumu?”

Fed Başkanı Powell 16 Haziran Salı günü saat 17.00’de Senato’ya yarı yıl para politikası sunumu yapacaktır.  Virüsün ekonomi üzerindeki yıkıcı hasarını gidermek adına elinden gelenin fazlasını yapan ve yapmaya da devam eden Fed için yeni normal uzun süre düşük faizler olarak yer almaktadır. Negatif faize karşı şimdilik kapı kapatırken, getiri eğrisi kontrolü yaklaşımını daha çok duyuyor olacağız. Başkan Powell’ın sunumunda virüsün büyüme ve istihdam dinamiklerinde verdiği hasara karşı Fed’in neler yapabileceği ve desteklerini sürdürmeye devam edecekleri vurguları gelebilir. Zaten bunları söylemek ve yapmak dışında Fed’in başka bir çaresi bulunmamaktadır. Powell’ın sunumu başlamadan önce yazılı açıklaması basına yansıyabilir.

“PİYASANIN ROTASI”

Fed ve Doping Etkisi

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 8,052,398 – tedaviye pozitif cevap veren 3,889,264 – ölü sayısı 437,266 kişiye ulaşmıştır.

Bugün günlerden Fed Başkanı Powell’ın yarıyıl para politikası sunumu olacaktır. Virüse karşı elinden gelen her şeyi yapan Fed daha da fazlasını yapmaya devam ediyor. Şirket tahvilleri alımı kararı sonrasında gündem getiri eğrisi kontrolü ve para politikası araçları ile daha neler yapılabilir maddeleri olacaktır.

Fed’in tekrar devreye girerek, şirket tahvillerini satın alacağı açıklaması risk algısını pozitif olarak iyileştirmiştir. ABD borsa endeksleri önderliğinde yükseliş dalgasına diğer borsalarda eşlik etmektedir. S&P500 endeksi hızlı şekilde 3100 seviyesi üzerine toparlamıştır. ABD endeksleri için Fed’in matbaa gücünü dikkate almak ve her şeyi yapabileceğine karşı dikkatli olunması gerektiği önemli olmaktadır. Fed bir kez daha piyasaları ipten alırken, desteğinin süreceğini söylemek şaşırtıcı olmayacaktır.

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol, “Talepte Kovid-19 öncesindeki seviyelere gelecek yılın ortalarında gelebiliriz fakat asıl konu insanların ne zaman uçmaya başlayacağı ve ekonominin toparlanması” açıklamasında bulundu.

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi Fed’in şirket tahvili alacağı haberi ile 3000 seviyesi üzerinde 3105 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak algı için 3000 seviyesi önemli olmaktadır. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,7446 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde kalıcılık etkin olmaktadır. Bu noktadan sonra ABD 10 yıllık tahvil faizi %1 ve üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. Altın $1700 üzerinde $1732 seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 6.8403 seviyesi ile 6.80 üzerinde fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS (beyaz) 464.926 seviyesi ile 500 seviyesine doğru hareket etmektedir. Dolar temasında (klasik ve bloomberg Dolar endeksleri (mor+turuncu)) tekrar göreceli aşağı hareket etmektedir.

 

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri 1 Haziran itibaren performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Türk Lirası %0,41 değer kaybı göstermektedir.

 

Kıymetli madenler,1 Haziran itibaren performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Altın %0,47 – Gümüş %4,76 değer kaybı göstermektedir.

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.