Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-14 19:00:00

Putin: Salgınla Mücadelede ABD'den Daha Başarılı Olduk


Dış Haberler, 14 Haziran (HİBYA) – Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin,
Rusya'nın koronavirüs krizinden en az kayıpla çıktığını ve krizi parti siyasi çıkarlarının öne geçtiği ABD'den daha iyi ele aldığını söyledi.

Devlet televizyonunda konuşan Putin ''Oldukça sorunsuz çalışıyoruz ve corona virüs krizinden güvenle ve minimum kayıpla ortaya çıkıyoruz ... Ama ABD'de bu gerçekleşmiyor.'' diye konuştu.

Putin, Rusya’nın politk sisteminin krizi, ABD'li kariıtından daha iyi ele aldığını belirterek ''Çünkü federal ve bölgesel düzeydeki yetkililer, ABD'dekinden farklı olarak anlaşmazlıklar olmadan tek bir ekip olarak çalışmışlardır.'' dedi.

Başkan Putin ''Hükümet veya devlet başkanının söylediklerini yapmayacağını söyleyen (Rusya) hükümetindeki veya bölgelerindeki birisini hayal edemiyorum. Bana öyle geliyor ki ABD'deki sorun bir grubun bu durumda parti çıkarlarını, bir bütün olarak toplumun çıkarlarının üstüne, halkın çıkarlarının üstüne konmasıdır.'' diye ekledi.

Rusya 528 bin 964 teyid edilmiş vaka ile Brezilya ve ABD'den sonra en yüksek üçüncü vaka sayısına sahip.

Bununla birlikte, 6 bin 948 ölü bilançosuyla, ölü sayısının 115 Bin'den fazla ölü sayısı olan ABD de dahil olmak üzere diğer birçok ülkeden çok daha düşük olması Rusya istatistiklerinin doğruluğunun sorgulanmasına neden oluyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.