Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-14 16:41:00

Selim Sesler, ölümünün 8. yılında yayınlanan single’ı ile anılıyor

 

Usta klarnet sanatçısı Selim Sesler, ölümünün sekizinci yılında Türk müziğinin en tanınmış eserlerinden Şehnaz Longa ile yeniden sevenleriyle buluşuyor. Tosun Paşa ve Süt Kardeşler filmlerindeki kullanımı ile Türkiyeli müzikseverlerin hafızasında unutulmaz bir yer edinen eser, Gloss Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda!

 

Keşan'ın İbriktepe köyünden klarnetiyle çıkarak Trakyalı Romanların müziğini dünyaya tanıtan, The Guardian gazetesinin "Klarnetin Coltrane’i" diye nitelendirdiği Selim Sesler, Santuri Edhem Efendi’nin sevilen eseri Şehnaz Longa ile ölümünün sekizinci yılında bir kez daha sevenleriyle buluşuyor.

 

Tosun Paşa ve Süt Kardeşler filmlerindeki kullanımı ile Türkiyeli müzikseverlerin hafızasında unutulmaz bir yer edinen Şehnaz Longa’nın, Gloss Müzik etiketiyle 9 Mayıs’ta tüm dijital platformlarda yer alması planlanıyor.

 

Usta klarnet sanatçısı Selim Sesler, İstanbul’da, 9 Mayıs 2012 tarihinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle dokuz yıl boyunca tedavi gören sanatçı, dünyanın en küçük yapay kalbi ile yaşıyor ve kalp nakli için sıra bekliyordu. Cenazesi memleketi Edirne’nin Keşan ilçesine götürülen Sesler, 57 yaşındaydı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.