Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-21 10:13:00

Küresel satış dalgası sertleşiyor

Asya borsalarında ve ABD vadelilerinde kayıplarla haftanın son gününe tedirgin bir şekilde başlıyoruz. Japonya, Avustralya PMI verilerinde ve Kore ihracat rakamlarındaki sert düşüş Korona virüsünün ekonomik bir salgına da dönüştüğünü gösteriyor. Altın ve ABD tahvillerindeki yükseliş küresel sermayenin emin limanlara yöneldiğini gösteriyor.
Türkiye küresel satış dalgasıyla Suriye kaynaklı jeopolitik risklerin yükseldiği ve faiz indirimleri nedeniyle Türk lirasının cazibesinin azaldığı tehlikeli bir konjonktürde karşılaştı. MSCI Türkiye dün %2,6 kayıpla açık ara en çok kaybettiren gelişmekte olan ülke borsası oldu. Yerel tahvil ve eurotahvil piyasalarında da benzer bir eğilim görülüyor. Türk lirasında ise iktisadi nedenlerle açıklayamadığımız bir pozitif ayrışma görüyoruz.
ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki kayıplar Borsa İstanbul’da %0,5 civarında satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Geçmiş veri borsadaki sert satış olduğu dönemlerin ardından tepki alışı görüldüğünü gösteriyor. Ancak satışın küresel olması ve faizlerdeki yükseliş tepki alışı için acele edilmemesi gerektiğini gösteriyor.
Güçlü kar açıklayan Turkcell ve beklentilerden iyi temettü açıklayan Arçelik hisselerinde endekse göre daha güçlü seyir bekliyoruz. Beklentinin çok gerisinde kalan net kar Tekfen hisselerini baskılar.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.