Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 18:00:00

FED: Toparlanma için varlık alımını ve agresif adımlar atmayı sürdüreceğiz

ABD Merkez Bankası (FED) bugün yaptığı toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.  FED, sıfır seviyesindeki para politikası ve iskonto faizi oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

Ekonomide gerilimin kötüleştiği ortamda agresif adımlarını sürdürme taahhüdünde bulunan FED, açıklamasında, "Etkin para politikası aktarımı ve piyasanın çalışmasının desteklenmesi için gerekli miktarda Hazine  kağıdı, ticari ve konut mortgage'ları destekli menkul kıymetler almaya  devam edecek" ifadelerini kullandı.

ABD ekonomisinin koronavirüs salgınından kaynaklı olarak kötüleştiğini belirten FED, er ya da geç yaşanacak toparlanmayı desteklemek için  agresif adımlar atmayı sürdüreceği taahhüdünde bulundu.

POWELL: İKİNCİ ÇEYREKTE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR DÜŞÜŞ YAŞANACAK

FED Başkanı Jerome Powell ise, yaptığı açıklamada, ikinci çeyrekte görülmemiş küçülme olacağını ve FED toparlanma için tüm araçlarını kullanacağını ifade etti.

İkinci çeyrek için verilerin bugüne kadar gördüğümüz her şeyden daha kötü olacağını ifade eden Powell,  “Üçüncü çeyrekte ise önemli büyüme görebiliriz, ancak virüsün yeniden tırmanması riski de var.Ekonomide daralmanın ağırlığı sağlık krizine verilecek yanıta ve hükümetin politika tedbirlerine bağlı olacak” ifadelerini kullandı.

Powell, “Toparlanma için zeminin oluşturulması açısından kredi akışı çok önemli. FED kredi akışının sürmesi için güçlü adımlar atıyor. FED'in attığı adımlar piyasaların çalışmasını iyileştirdi, buna bağlı olarak varlık alımları yavaşladı. FED'in varlık alımları son haftalarda piyasalara önemli şekilde yardım etti. FED elindeki güçleri kullanmaya devam edecek ve bunu toparlanma sağlam şekilde yoluna girene kadar devam ettirecek. Toparlanmaya destek vermek için elimizden geleni mümkün olduğu sürece yapacağız. FED güçlü toparlanmayı sağlamak için tüm araçlarını kullanacak” dedi.

 “Ekonominin hepimizden daha fazla desteğe ihtiyacı olacak” diyen Powell, “Şirketleri ve hanehalklarını kaçınılmaz iflaslarda korumanın ağır bir bedeli var, ancak bunu yaparak ekonominin uzun vadede hasar görmesinden kaçınabileceğiz.Varlık alımları ve diğer önlemler dikkate alındığında politika tutumumuz uygun ve onu şu an için değiştirmeyeceğiz.Politika duruşumuz ve varlık alım hızımız şu an için uygun, değiştirmeden önce ekonomiden daha fazlasını görmeyi bekliyoruz” diye konuştu.

FOMC: POLİTİKALARI EKONOMİ VE İSTİHDAMA GÖRE BELİRLEYECEĞİZ

FED bünyesindeki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) açıklamasında, "Ekonomik aktivite yurt içi  ve yurt dışında yaşanan bozulmalar finansal şartları ciddi şekilde  etkiliyor. Gelecekteki politikayı belirlerken global gelişmelerin yanı sıra ekonomik görünüme ve istihdama yönelik gelen bilgileri izleyeceğiz" denildi.

FOMC açıklamasında, koronavirüs salgınının ekonomik aktivitede keskin düşüşe ve işsizlikte artışa yol açığı belirtilirken, zayıf talep ve petrol fiyatlarında ciddi düşüşün tüketici enflasyonunu aşağıda tuttuğunu da ifade etti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.