Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-04 10:13:00

Piyasalar yeni normali sevdi

Ekonomilerin açılmasına rağmen vaka sayısının artmaması risk iştahını güçlendiriliyor. Ekonomik verilerdeki düzelme teknik olarak derin V tipi bir toparlanmaya işaret ediyor.
Dolar, altın gibi emin liman yatırım araçları değer kaybediyor. Salgını kontrol altına alan Avrupa hisselerindeki yükseliş ABD’nin üç kat daha fazla. Gelişmekte olan ülkeler Asya ve Avrupa önderliğinde ABD’nin iki misli hızla değer kazanıyor.

Turkiye varlıkları dünyanın gerisinde kalsa da değer kazanmaya devam ediyor. CDS seviyelerinin 450 seviyesine gerilemesi Turkiyeye yönelik risk algısının düzelmeye başladığını gösteriyor.
108.000 seviyesini rahatlıkla geçen Borsa Istanbul 110.500 direncine doğru emin adımlarla ilerliyor. Geride kalmış olan banka hisseleri ve salgından olumsuz etkilenen bazı sanayi şirketleri endeksi yakalamaya çalışıyor.

ABD vadelilerindeki kâr satışları Borsa Istanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor. Avrupa borsalarında yükselişin devam etmesi durumunda Borsa Istanbul için ilk direnç seviyesi 110.500. Risk iştahı güçlenmeye devam ederse sonraki hedef 113.000 seviyesi olarak gözüküyor.

Beklentilerin altında kar açıklayan Yataş hisselerinde endekse göre zayıf bir seyir bekliyoruz.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.