Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-16 09:52:00

Fed Başkanı Powell’ın sunumu önemli.

Bugün ve yarın Fed Başkanı Powell, Fed’in yarıyıl para politikası sunumu gereği hem konuşması hem de soru-cevap ortamındaki değerlendirmeleri yakından takip edilecek. Dün, Fed şirket tahvili almaya başlayacağını duyurmasının ardından negatif seyreden ABD endekslerinin toparlandığı ve günü artıda kapattığı görüldü. Son günlerde virüste ikinci dalga endişesi ile satışla karşı karşıya gelen global endekslerin bu sabah biraz daha iyimser kaldığı gözleniyor. Asya piyasalarında alıcılı bir tablo var ve Nikkei endeksindeki primler %4.1 seviyesine ulaşmış durumda. Japonya Merkez Bankasının bu sabah gelen faiz kararında bir değişiklik görülmemesi, varlık alım programının aynı şekilde sürdürülmüş riskli bir görünüme işaret etmiyor olması ile bu primler desteklediğini söyleyebiliriz. Vadeliler cephesinde de benzer şekilde alıcılı bir görünüm hâkim. Ons altın ise 1725$ üzerindeki seyrini koruyor. Hisse senetlerinde yaşanan çıkışın ons altındaki etkisi oldukça sınırlı kaldı ve Fed’in likidite adımlarının bu noktada  ons altına destek verebileceğini söyleyebiliriz. Fakat bugün gelecek açıklamaların seyri önemli olacak. Petrol fiyatlarında ise arz-talep yönlü gelişmelerin dışında, ikinci dalga endişesi baskı kurmaya devam ediyor. Bugün piyasa kapanışı öncesinde API’de gelecek özel stok verileri fiyatlamalar açısından önemli olabilir.

Yurtiçi piyasalarda ise endeks güne satıcılı bir başlangıcın ardından gün içinde gelen alımlar ile kayıplarının bir kısmını toparladı. Günü endeks %0.25 aşağıda 109.555 puanla tamamladı. İşlem hacmi ise 15,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Endeksin 108.500 üzerinde kalıcılığı fakat endeks 110 Bin üzerine ivme kaybı yaşarken, bugünkü hareketin seyri önemli olacak. Dolar/TL kurunda ise 6,82 seviyesi izleniyor. Kur için 6,80 – 6,85 bandı önemli olacak. 6,85 üzerine çıkması TL üzerindeki kırılganlığı artırabilir. Dün yurtiçine mayıs ayı bütçe dengesi verisi takip edildi. Mayıs ayında bütçe 17,3 milyar TL açık verdi. Bugün ise yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmuyor. Vaka sayısındaki artış kısmi yasakların gelebileceğini gündeme getiriyor. Bu nedenle olası yapılacak Kabine toplantısı bugünlerde önemli olabilir.

Fed Başkanı Powell’ın sunumu önemli...

Manşette Öne Çıkanlar

  • ABD Ticaret Bakanlığı, ABD şirketlerinin Huawei ile iş yapmalarına  ilişkin yasaklarda değişikliğe gidildiğini doğruladı. Yapılan değişiklikler ile Amerikalı şirketler 5G standartlarının belirlenmesinde Huawei ile  birlikte çalışabilecek.
  • Fed uygun satıcılardan ikincil piyasada şirket tahvili alımlarına bugün başlayacağını duyurdu.
  • Basın Kaynaklarına göre Trump yönetimi, ABD ekonomisinin hayata dönmesini hızlandırmak için yaklaşık 1 trilyon dolar büyüklüğünde altyapı yatırımı planlıyor.
  • ABD ile Çin haftada karşılıklı olarak 4 uçuşa izin verilmesi konusunda anlaşmaya vardı.
  • Türkiye merkezi yönetim bütçe dengesi mayıs ayında 17,3 milyar TL açık verdi.
  • TSİ 17:00’de Fed Başkanı Powell’ın konuşması bekleniyor.
  • Japonya Merkez Bankası politika faizini %-0,10 seviyesinde sabit bıraktı. Banka, virüs önlemlerine yönelik hazırlanan paketin büyüklüğüne yönelik tahmini 75 Trilyon Yen seviyesinden 110 Trilyon Yen seviyesine yükselttiğini bildirdi.
  • Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış bekleniyor.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.