Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-24 20:00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maşalyan'a mektup

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mektup gönderdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, mektubuna, ''Türkiye Ermenileri Patriği Sayın Sahak Maşalyan, Ermeni toplumunun çok değerli üyeleri, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.'' şeklinde başlayan Erdoğan, tüm dünya ile yaşanılan bu zor günlerde, vatandaşlar arasındaki dayanışmanın güçlenerek sürdüğünü belirtti.

Daha yakınlaşmış, birlik, beraberlik duyguları daha da güçlenmiş olarak yarınlara ulaşmayı cenab-ı haktan niyaz ettiğini dile getiren Erdoğan, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

''Dünya halklarına büyük acılar yaşatmış Birinci Dünya Savaşı'nın ağır şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla anıyor, torunlarına içten taziyelerimi iletiyorum. Bu vesileyle, bu acı dönemde yaşamını yitiren tüm Osmanlı vatandaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Ne surette olursa olsun tek bir vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, inancından ve kimliğinden dolayı farklı muamele görmesine asla izin vermedik, vermeyeceğiz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişten, yalnızca dostluk ve aynı yüksek insanlık ideali için güç alarak geleceği birlikte inşa etmenin ortak amaçları olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Anadolu'nun bağrından doğmuş birlikteliğimizi görmezden gelerek tarihten husumet çıkarmaya çalışan çevreler hepimizin malumudur. Biz birlik, refah ve huzur dolu bir gelecek isterken ve bunun için çalışırken, niyeti başka olan çevrelere fırsat verilmemesi en önemli dileğimizdir. Bu düşüncelerle Birinci Dünya Savaşı'nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, hepinize esenlikler diliyorum.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.