Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-14 20:19:00

CHP, infaz paketini AYM’ye götürüyor

Ankara - 14 Nisan (HİBYA) - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İnfaz Paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yasa tasarısını kabul etmediklerini bildirdi.

İnfaz Yasası'nın yaşam hakkıyla ilgili olduğunu söylediklerini, cezaevinde tutuklu ve yükümlü bulunan 300 bine yakın her insanın hayatının gerçekten değerli olduğunu belirten Özkoç, ''Bu insanlarla ilgili çıkartılacak İnfaz Yasası'nda, bunların hepsi bu suçlardan indirime uğrayabilmesi için bir düzenleme şarttır dedik. Ancak iktidar bize 'hayır biz böyle yapmayacağız' deyince ve içinde kadın cinayetlerinin de uyuşturucunun da çocuk tacizcisinin de olduğu bir taslağı ortaya koyunca biz 'bir dakika' dedik.'' ifadesini kullandı.

Özkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bizim söylediklerimiz maalesef gözardı edildi. Evet, uyuşturucuyla ilgili tedbirler alındı mı? Alındı. Çocuk tacizi ile ilgili tedbirler alındı mı? Alındı. Kadına şiddet ile ilgili tedbirler ceza hukukunda maalesef, kadına şiddetle ilgili ayrı bir bölüm olmadığından, sadece aile içi şiddetle konu gündeme alındı, fakat onun dışında kalan konular maalesef gündeme alınmadı. Tüm bunlar adaletli değildir, bu doğru değildir, bu vicdanlara sığmıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Bu yüzde İnfaz Paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.