Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-11 00:00:00

2020 Model Stelvio Türkiye’de satışa sunuldu

Alfa Romeo’nun sportif SUV'u Stelvio’nun 2020 model yılı versiyonları ülkemizde satışa sunuldu. Mart ayında ön sipariş veren üç müşteriye teslimatı gerçekleştirilen Stelvio; yenilenen teknolojileri, donanım özellikleri ve yeni renk seçenekleriyle dikkat çekiyor. Ülkemizde yeni model yılıyla birlikte, 2.0 litrelik 200 HP ve 280 HP güç üreten 2 ayrı benzinli motor ve 8 ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla satışa sunulan dört tekerlekten çekişli Stelvio’da; Nisan ayı boyunca Premium Ses Sistemi,  Bi-Xenon Aydınlatma Paketi, İleri Aktif Güvenlik Sistemleri, Park Yardım Sistemi, Klimatik Konfor Paketi ve Foksiyonel Paket özelliklerini içeren 40 bin TL değerindeki Premium Paket ücretsiz olarak sunuluyor.

Alfa Romeo'nun sportif SUV’u Stelvio, 2020 model yılı versiyonuyla Türkiye’de satışa sunuldu. Tasarım özellikleri, dinamik sürüş karakteri ile dikkat çeken Alfa Romeo Stelvio’nun 2020 model yılı versiyonları; 2 ayrı benzinli motor seçeneği ve 2 ayrı donanım paketiyle birlikte, standart olarak dört tekerlekten çekişli sürüş özelliğiyle ön plana çıkıyor. Nisan ayı boyunca 565 bin TL’den başlayan daha iddialı anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çeken Alfa Romeo Stelvio, yeni dokunmatik ekran ve 2. seviye otonom sürüş sistemi özellikli bilgi eğlence sistemiyle sportif SUV heyecanını daha da yükseğe tırmandırıyor.

 

Kokpitte yenilik operasyonu

2020 model yılı Alfa Romeo Stelvio, kaslı, dinamik, güçlü görünümü ve İtalyan tasarım anlayışı ile farklı olmayı sürdürüyor. Yeni model yılı ile 13 farklı gövde rengi seçeneğine kavuşan Alfa Romeo Stelvio’daki en önemli değişimler kabin içinde yer alıyor. Stelvio’nun gösterge paneli tamamen yenilenirken, yeni gösterge panelinin kalbinde, tüm versiyonlarda standart olarak sunulan 7 inçlik TFT ekran yer alıyor. Ekran düzeni, daha fazla bilgiyi daha makul bir biçimde sunacak ve otonom sürüş teknolojisi parametrelerini de kapsayacak biçimde yeniden tasarlanmasıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda orta konsolda yer alan 8,8 inçlik dokunmatik ekran, yenilenen premium select terrain kontrol paneli ve orta konsolda artan premium dokunuşlar dikkat çekiyor. Stelvio’nun navigasyon için “Free Text Search” özelliğini kullanan gelişmiş bir ses tanıma sistemiyle donatılmış olan yeni ekranlı bilgi eğlence sistemi, tam bağlantı kabiliyetiyle; Apple CarPlay™, Android Auto™ gibi arayüzleri üzerinden tüm mobil cihazlarla (Apple iOS ve Android işletim sistemli cep telefonu, akıllı telefon ve tabletler) kullanılabiliyor. Dokunmatik özelliği eklenen ve widget odaklı iyileştirilmiş görüntüye sahip yeni orta ekranda sağa-sola kaydırma işlemi ile Alfa DNA, radyo, medya, akıllı telefon, navigasyon, klima, bağlı hizmetler ve ADAS erişim ekranları açılabiliyor. Sürücü bu öğelere erişmek için dokunmatik ekran özelliğini kullanabileceği gibi; vites topuzunun yanındaki yeni kumanda panelini de kullanabiliyor. Kabin içinde ayrıca İtalya bayrağı ile süslenen yeni tip deri vites topuzu da değişen tasarım unsurları arasında dikkat çekiyor.

2 farklı motor 2 farklı donanım

Alfa Romeo tarihinin ilk SUV modeli  olan Stelvio'nun 2020 model yılı versiyonları, motorları ve donanımları farklı dört tekerlekten çekiş özelliğiyle aynı olan 2 kombinasyonla satışa sunuluyor. Sprint adı verilen yepyeni bir donanım seçeneğine sahip Alfa Romeo Stelvio versiyonları, standart olarak sunulan dört tekerlekten çekiş özelliği ve 2.0 litrelik 200 HP güç üreten benzinli motorla tercih edilebiliyor. 8 ileri otomatik şanzımanla kombinlenen 2.0 litrelik yeni motor versiyonu, 330 Nm tork üretebiliyor. 200 HP’lik Stelvio, 0-100 km/s hızlanmasını 7.2 saniyede tamamlarken, 215 km/s’lik son hıza erişebiliyor. Alfa Romeo Stelvio’nun yeni Sprint donanım seviyesinde;  LED ön ve arka fren lambaları, 35W Bi-Xenon ön farlar + AFS ve far yıkama özelliği, siyah fren kaliperleri, parlak siyah cam çerçeveleri, 19 inç hafif alaşımlı spor alüminyum jantlar, siyah kaplama çift egzost çıkışı, spor deri vites topuzu, alüminyum spor pedallar ve kapı eşiği çıtası, spor deri direksiyon simidi üstünde motor çalıştırma düğmesi, kumaş-deri koltuklar, arka park sensörleri, çift yönlü otomatik klima, USB girişi, yağmur sensörü, Alfa DNA Sistemi, Alfa Uconnect 8.8 inç 3D Ekranlı Radyo (MP3, Aux-in, Bluetooth®) (Apple Car Play&Android Özellikli), 7 inç TFT ekranlı gösterge paneli, Stop & Start sistemi, Alfa Ses Sistemi (8 adet hoparlör), Entegre Fren Sistemi (Otonom Acil Durum Fren Sistemi dahil), Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme İkaz Sistemi, Yokuş İniş Destek Sistemi, Lastik Basınç Kontrol Sistemi ve 6 adet hava yastığı standart olarak sunuluyor.

 

Alfa Romeo Stelvio’nun Veloce isimli üst donanım seviyesi ise 2.0 litrelik benzinli motorun 280 HP’lik versiyonunun yine 8 ileri otomatik şanzımanla kombinlenmesiyle karşımıza çıkıyor. Yine standart olarak dört tekerlekten çekişli olarak yıllara çıkan 280 HP’lik Stelvio Veloce, 0-100 km/s hızlanmasını 5.7 saniyede tamamlarken, 230 km/s’lik son hıza erişebiliyor. Sprint donanım seviyesine ek olarak Alfa Romeo Stelvio’nun Veloce donanım paketinde ise; 20 inçlik hafif alaşımlı siyah spor aluminyum jantlar, sürücü tarafı hafızalı 6 yönlü otomatik ayarlanabilir ısıtmalı spor deri ön koltuklar, ısıtmalı spor deri direksiyon simidi, ısıtmalı cam yıkama püskürtücüleri standart olarak sunuluyor.

Yeni Nesil Otonom Destekli Sürüş Sistemleri

Euro NCAP testlerinde kendi segmentinin en yüksek güvenlik puanını alarak farkını ortaya koyan Alfa Romeo Stelvio, rakipsiz olduğunu kanıtlıyor. Yenilenen ve standartları daha da yukarı çekilen değerlendirme kriterlerine göre, yüzde 97’lik yetişkin yolcu koruma notuyla 5 yıldız alan Alfa Romeo Stelvio’da, başta fren mesafesini önemli oranda düşüren IBS öne çıkıyor. Özel AlfaLinkTM adaptif süspansiyon sistemiyle yol tutuş kabiliyeti mükemmele yakın olan tüm Stelvio modellerini durdurma görevini ise, ilk olarak Giulia’da görülen Alfa Romeo markasına özgü yenilikçi elektromekanik Entegre Fren Sistemi (IBS) üstleniyor. Elektronik Stabilite Kontrolü sistemiyle geleneksel hidrolik fren sistemini bir arada kullanan yenilikçi elektromekanik sistem sayesinde, çok daha hızlı anlık fren tepkimesi ve rekor seviyede fren mesafesi elde edilebiliyor.

 

Sınıfının güvenlik teknolojileri bakımından en güçlü ve zengin modellerinden biri olan Alfa Romeo Stelvio, mükemmel bir sürüş keyfi ve destek sistemi dengesiyle mümkün olan en yüksek otonom sürüş seviyesini sunan özellikleriyle ön plana çıkıyor. Yeni Alfa Romeo Stelvio’nun sunduğu 2. seviye otonom özellikleriyle; sürücüler, gaz, fren ve direksiyon kontrolünü belirli koşullarda büyük bir destek sağlayan elektronik sistemler aracılığıyla araca bırakabiliyor. Örneğin olası bir çarpışma tehlikesi algılandığında sürücüyü sesli olarak uyaran ve ardından fren yapan Önden Çarpma Uyarı Sistemi, yaya algılama özelliğine sahip Otonom Acil Durum Fren Sistemi ve otomobilin içinde bulunduğu şeridin dışına istem dışı çıkması halinde sürüyücü uyaran Şerit Değiştirme İkaz Sistemi, sürüş güvenliğini sağlayan sistemlerden bazıları olarak dikkat çekiyor. Arka Çapraz Yol Tespit Sistemi’ne sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi, otomobilin her iki tarafından kör noktayı sürekli olarak gözlemliyor ve olası bir çarpışma potansiyeli söz konusu olduğunda sürücüyü uyarıyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ise araç hızını trafik koşullarına göre kendi kendine ayarlıyor.

Kaynak:Canyaş İletişim
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.