Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-05 09:36:00

Jüpiter Mars’la Satürn Merkür’le

"Bugün enerjiniz çok yüksek, sanki içiniz içinize sığmıyor. Çok güzel bir gün sizi bekliyor. Maddi anlamda da olumlu gelişmeler, sürpriz kaynaklarla karşılaşacaksınız." Bu, bugüne ait bir burç yorumu. Dünyanın burç yorumu olabilir. Gezegenler, yıldızlar hepsi bir arya gelmişler ve dünyaya mutluluk saçıyorlar. Son 24 saatte yaşanan olumlu gelişmeler, paranın da mutlu olmasını sağlıyor.

- 3 ayda halk, yönetime istediğini yaptırdı ve Hong Kong yönetimi, protestolara yol açan "suçluların Çin'e iadesiyle ilgili" yasa tasarısını geri çekeceğini açıkladı.

- Çin Devlet Konseyi, Merkez Bankası'nın bankaların zorunlu karşılık oranlarını "uygun zamanında" hem büyük ölçüde hem de hedeflediği şekilde düşüreceğini belirtti.

- Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, bu sabah ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile telefonda görüştü. Buna göre Ekim başında Washington’da gerçekleştirilecek görüşmelere hazırlıklar konuşuldu ve "taraflar sağlam bir anlaşma oluşturabilmek için müşterek çaba gösterecekler" denildi.

- İtalya'da 5 Yıldız ve Demokratik Parti arasında koalisyon hükümeti, Başbakan Conte başkanlığında kuruldu. Böylece Salvini'yi şutladılar. Bahisler açılır şimdi; bu hükümet 2021'i görecek mi?

- İngiltere'de Osmanlı torunu Johnson'un Kraliçe'nin desteği ile meclisi kapatıp 31 Ekim'de anlaşmasız bir şekilde brexiti gerçekleştirme planı da tutmadı. Meclisteki oylamaları kaybeden johnson son çare olarak 15 Ekim'de erken seçim istedi. Ancak Muhalefet partileri erken seçime desteği, anlaşmasız Brexit'i önleyecek tasarının yasalaşması koşuluna bağlamıştı. Erken seçim oylamasını da kaybetti. Muhtemelen Brexit ertelenecek.

BIST 100 dün %1.3 yükselerek 100 bine ulaştı. Bugün de belki 101 binde kapanmaya çalışacaktır. Merdivenleri çıkmak için güzel bir gün. "Çok güzel bir gün sizi bekliyor. Maddi anlamda da olumlu gelişmeler, sürpriz kaynaklarla karşılaşacaksınız."

STRATEJI

BIST100 için önce 97500 sonra 99500 geçildi. Sırada 100 bini destek yapıp 102 bini denemek var. Coşkudan maksimum fayda!

ALNUS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.