Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-19 09:12:00

TCMB Beyanatı, FOMC tutanakları, petrol

Günün kritik başlıklarından biri TCMB para politikası beyanatı. Saat 14:00'da gerçekleşecek beyanat için GCM Yatırım beklentisi 50 baz puanlık indirim yönünde. Piyasa beklentisinde ortalama ise 25 baz puan indirim olarak karşımıza çıkıyor. Beyanat öncesi politika faizi 11,25%, enflasyon 12,15%'te bulunuyor. TCMB tarafında yılın ilk çeyreğinde enflasyonda beklenen toparlanma eğilimine rağmen faizde gerçekleştirebileceği indirim, önden yüklemeli para politikası rotasını sürdürdüğü anlamına gelecek.

 

FOMC toplantı tutanakları saat 22:00'da basına sunulacak. Üç konu merak ediliyor; virüs etkisi nasıl değerlendiriliyor, repo operasyonları niye ve ne kadar süre ile devam edecek, enflasyonist senaryolara karşı görüşler neler.

 

Petrol türlerinde kısa vadeli toparlanma eğilimi dün gerçekleşen düşüş denemesine karşın sürüyor. OPEC+'nın üretimi kısacağına ilişkin beklentiler, Trablus Limanı'na roketli saldırı, Asya seansındaki iyimser seyir genel olarak söz konusu yükselişi kısa vadede destekleyen konular. Ancak bol arz gündemi orta vadede hala geçerliliğini koruyor.

 

Paladyum Çin'de faaliyetlerin azalmasına karşın hala arz açığı beklentisiyle yükseliş eğiliminde, doğalgaz ise Ocak - Şubat döneminden sonra, Mart ayında da üretimin gerileyeceği beklentisiyle toparlanma eğiliminde.

 

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.