Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-01 19:00:00

İspanya' da ölü sayısı 25 bin'i buldu

Dış Haberler, 1 Mayıs (HİBYA) – İspanya, kilitlenme çıkış stratejisinin ilk aşamasına hazırlanırken, son 24 saat içinde 281 koronavirüs bağlantılı ölüm kaydetti. Toplam ölü sayısı 24 Bin 824' e ulaştı.

Geçen hafta bir yetişkin eşliğinde çocuklara sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, yarın da heryaştan kişinin yedi haftadan sonra sokağa çıkararak eksersiz yapmasına izin verilecek.

Yarın, aşırı kalabalıklaşmayı önlemek için, yaşlılar, çocuklu insanlar ve diğer herkes için ayrı zaman aralıkları tahsis edildi.

Barselona parklarının yarısını açtı ve sosyal mesafeyi kolaylaştırmak için 44 caddeyi trafiğe kapattı. Madrid' te ise gevşetilmiş kilitlenmenin nasıl gerçekleştiğini gözlemlemek için iki milyon cep telefonunu izleyecek.

Bugün Madrid Bölge Başkanı Isabel Díaz Ayuso, 41 gün önce açılan sergi merkezinde geniş saha hastanesini resmen kapattı. Ülkenin virüse karşı mücadelesini sembolize eden geçici hastanede 5.500 yatak vardı. Kabul edilen binlerce koronavirüs hastasının yüzde 98'inin hayatta kaldığı açıklandı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.