Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 11:23:00

Ecom Leaders Club, e-ticaret liderlerini bir araya getirdi

Global e-ihracat platformu WORLDEF bünyesinde kurulan Ecom Leaders Club, İngiltere’nin en büyük online pazaryerlerinden biri olan Fruugo ile Türkiye’deki e-ticaret perakendecilerini ile bir araya getirdi. Fruugo’nun CRO'su Håkan Thyr, Türkiye’nin e-ihracat için büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Ecom Leaders Club’un faaliyetine başlaması dolayısıyla İstanbul Beşiktaş’taki Shangri La Bosphorus Hotel’de lansman programı düzenlendi. Etkinliğe; İngiltere merkezli global pazaryeri Fruugo’nun yöneticileri ile birlikte Hatemoğlu, İpekyol, Evyap, Wessi, Kiğıllı, Chakra ve E-Bebek gibi Türkiye’nin önde gelen perakende ve e-ticaret firmalarının e-ticaret yöneticileri katıldı. Ecom Laeders Club’un lansman etkinliğinde lojistik servisleri, global pazar fırsatları gibi e-ticaret yöneticilerini yakından ilgilendiren konular ele alındı.

Ömer Nart: E-ihracat farkındalığı için gelişmekte olan ülkelere odaklanıyoruz

Programda konuşan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, eğitim, danışmanlık ve etkinlik hizmetleri ile e-ihracat ekosistemine katkı sunduklarını anlattı. Eğitim faaliyetleri ile online ve offline olarak sektöre uzman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Nart, Anadolu’da düzenledikleri bölgesel e-ihracat konferansları ile de Türkiye’de e-ihracat fakındalığını artırmayı hedeflediklerini söyledi. WORLDEF Başkanı, Türkiye ile birlikte özellikle gelişmekte olan ülkelere odaklandıklarını ve yurt dışında da e-ihracat konferansları organize ettiklerini söyledi. Konuşmasında WORLDEF’in danışmanlık faaliyetlerine de değinen Nart, e-ihracat yapan ya da yapmak isteyen firmalara rehberlik hizmeti verdiklerini ve işlerini kolaylaştırdıklarını vurguladı.

Thyr: WORLDEF ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz

Programda sunum yapan Fruugo CRO'su Håkan Thyr ise, global pazaryeri Fruugo’nun 40'tan fazla ülkede markaların ve perakendecilerin tüketicilere ulaşmasını sağlayan küresel bir pazaryeri olduğunu söyledi. Thyr, Fruugo’nun, ek ücret almadan çeviri, yerel ödeme metotları ve arama trafiği yatırımları yaparak global büyümenin karmaşıklığını ve riskini ortadan kaldırdığını ifade etti. Türkiye'nin e-ihracat için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Fruugo CRO'su, kaliteli ürün açısından da zengin olan Türkiye’deki firmaların küresel bir kitleye ulaşması için WORLDEF ile çalışmaktan heyecan duyduklarını vurguladı.

E-ticaret oyuncuları arasında işbirliği hedefleniyor

Ecom Leaders Club, Türk perakendecilerin e-ihracat hacimlerini artırmak ve işlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla kuruldu. Türkiye’nin saygın ve prestijli kuruluşlarının e-ticaret yöneticilerinin yer aldığı Ecom Leaders Club, yıl içerisinde bu tür özel etkinliklerin yanı sıra e-ihracat yapan önemli firmaları Türk perakendecileri ile buluşturmayı hedefliyor.

Ayrıca, farklı etkinliklerle online pazaryerleri, tedarikçi ve perakendeci firmaların e-ticaret yöneticilerini bir araya getirmeye devam edecek olan organizasyon, e-ihracat yapmak isteyen firmaların yöneticilerini dünyanın farklı ülkelerindeki online pazaryerleri uzmanları ile tanıştırmak, e-ticaret ve e-ihracat firmaları arasında iş birlikleri geliştirmek ve Türkiye’deki e-ticaret firmalarının farklı ülkelerde satış yapmasını sağlamak gibi amaçlar taşıyor. Ecom Laeders Club ile Türkiye’deki e-ticaret oyuncuları farklı ülkelerdeki e-ticaret oyuncuları ile işbirliği geliştirebilecek; Türkiye’nin e-ticaret ekosistemi bir komünite haline gelebilecek.

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.