Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-14 18:12:00

Kızılay gönüllüleri maske paketliyor

Ülkemizde koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak maskeler için tedarik, paketleme ve lojistik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

PTT tarafından vatandaşlara ulaştırılacak koruma maskelerinin paketlenmesine Kızılay gönüllüleri de aralıksız şekilde destek oluyor. PTT’nin İstanbul/Hadımköy’de bulunan deposunda devam eden maske operasyonuna geçen haftadan bu yana Genç Kızılay gönüllüleri de destek veriyor. PTT lojistik merkezlerinde toplanan Kızılay gönüllüleri maskelerin evlere ulaştırılmasından önceki son aşamalarda üçlü vardiyalar halinde aktif görev alıyor.

 

Arnavutköy, Çatalca ve civar ilçelerden toplamda 15 gönüllü her gün PTT’nin Hadımköy deposuna gidiyor ve maske üretimi ve paketlemesine katkı sağlıyor.

 

İstanbul ve Ankara’da maskeler eczanelerden dağıtılacak. Geriye kalan 79 ile gönderimler ise PTT kanalıyla yapılacak. 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı evden çıkma kısıtlaması bulunan kişiler dışında herkes ücretsiz maske başvurusu yapabilir. Vatandaşlar her hafta 1 paket içerisinde yer alan 5 maske alma hakkına sahip olacaklar. Maskeler PTT Kargo tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda vatandaşlara maske imkanı düzenli olarak sağlanacak.

Kaynak:Kızılay 
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.