Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-16 10:16:00

Şirket haberleri

ALYAG – Şirket ve bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım’ın varlık satışlarının yapıldığı Yakamoz Yağ tarafından, yangın güvenliği ile ilgili yapılacak tadilat ve yenileme yatırımları kapsamında satış sözleşmesi çerçevesinde Şirkete 1,2 milyon dolar masraf bedeli yansıtılacağı ve masrafın şirket alacaklarından mahsup edileceğinin açıklanması kapsamında karşılıklı görüşmelerin devam ettiği açıklandı.

 ANHYT – Ocak – Mayıs döneminde prim üretimi %112,5 artışla 696,6 milyon TL’ye yükseldi.

 ATAGY – Tekirdağ Süleymanpaşa’daki 1.590 m²'lik arsanın  inşaat yapı ruhsatının alındığı açıklandı.

 ATEKS – Borsa tarafından şirket paylarına 14 Temmuz’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi.

 ATLAS – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 29,7 milyon TL fonun Şirketin yatırım stratejisi bant aralığına uygun olarak büyüme potansiyeli yüksek hisse senetlerine yatırım şeklinde ve Tahvil-Bono, O/N Repo-Ters Repo ve Takasbank Para piyasasında maksimum karlılığı sağlayacak düzeyde yatırımlar ile karlılığını artırarak ortaklara dağıtacağı temettü verimliliğinde artış sağlanması için kullanılacağı açıklandı.

 BOSSA – Coronavirüs salgını sürecinde, şirket tesislerinde üretimi yapılan denim ve spor giyim kumaşlarla ilgili antimikrobiyel Ar-Ge çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı, ulusal ve uluslararası laboratuvarlar tarafından onaylanan çalışmalar sonucunda, antimikrobiyel, antiviral, antibakteriyel ve antifungal kumaşların üretimine başlandığı açıklandı.

 CMENT – SPK’nın Örtülü Kazanç Aktarımı iddiasıyla şirketin 101,8 milyon TL finansman giderine katlanması ve söz konusu tutarın şirkete ödenmesi, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlarının mahkeme tarafından iptal edildiği ve zarara uğrayan yatırımcılar tarafından şirkete dava açılabileceği ve ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulması gerektiği hususlarının iptali hususunun reddine karar verildiğinin açıklanması kapsamında, şirketin istinaf talebinin reddedildiği ve şirketin temyiz yoluna başvuracağı açıklandı.

 DESA – Akmerkez AVM’de 1 adet Desa mağazası açıldı.

 DURDO – Şirket kayıtlı sermaye tavanın 30 milyon TL’den 100 milyon TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da onaylandı.

 ECILC – Coronavirüs salgını nedeniyle şirket bağlı ortaklığı EİP Eczacıbaşı İlaç ve Şirketin İş ortağı  Eczacıbaşı-Monrol Nükleer’in Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma ödeneğine başvuru yapılması kapsamında 179 Tıbbi Tanıtım Sorumlusu ve Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu personeli, tam zamanlı Kısa Çalışma Ödeneği kapsamından 2/3 zamanlı kısa çalışma ödeneği kapsamına alındığı açıklandı.

 EREGL – Şirkete Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 139,1 milyon TL para cezası tebliğ edildiği, Şirketin vergi ve diğer tüm yükümlülüklerini zamanlı ve kanunlara tam uyumlu olarak yerine getirdiği açıklanırken, söz konusu uygulamanın hukuka ve ilgili mevzuata uygun olmadığı değerlendirildiğinden konuya ilişkin Şirket tarafından hukuki süreç başlatılacağı açıklandı.

 GEDIK – 142 gün vadeli 37,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

 HUBVC – Sermaye artırımından 10,1 milyon TL fon elde edilirken, 1,8 milyon TL’sinin GYHOL’e ödendiği,  1,5 milyon TL’sinin STRS Teknoloji’ye sermaye avansı olarak verildiği, 612.000 TL’sinin Quantco’nun %5’ine karşılık gelen payların satın alınmasında kullanıldığı açıklanırken, kalan tutarın büyüme stratejilerinde kullanılacağı açılandı.

 INFO – 91 gün vadeli 20 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

 ISMEN – 32 gün vadeli 1 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

 LUKSK – Borsa tarafından şirket paylarına 15 Eylül’e kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi.

 MZHLD & EPLAS – EPLAS’ın üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik gereken bazı yatırım projelerinin 3 yıllık teşvik belgesine bağlandığı açıklandı.

 OZGYO – SPK tarafından Şirket ve ortakları aleyhine verilen 387.009’ar TL’lik idari para cezalarının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin talep reddedilirken, şirketin hakim ortakları tarafından satılan 54 adet bağımsız bölümün 30 Kasım’a kadar maliyet bedeline kanuni faiz eklenmiş haliyle satılması ya da daha düşük bedelle satılması halinde aradaki farkın ortaklardan tahsil edilmesi, eğer satılamazsa da kanuni faizi eklenmiş haliyle ortaklara iade edilmesi kararının yürütmesinin durdurulması için yapılan başvurunun kabul edildiğinin açıklanmasının ardından, SPK tarafından Şirket yönetim kurulu başkanı ve başkan vekilinden satın alınan 54 adet bağımsız bölümün alım-satım işleminin iptaline, bu alım-satıma ilişkin ödenen bedelin Yönetim Kurulu Başkanı ve başkan vekili tarafından Şirkete iade edilmesine karar verilmesi talepli davanın açıldığı belirtildi.

 PAGYO – Panora AVM’nin bugünden itibaren 10:00 – 22:00 saatleri arasında hizmet vereceği açıklandı.

 PENGD – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 119,4 milyon TL fonun kısa ve uzun vadeli banka kredilerinin ödemelerinde kullanılacağı açıklandı.

 SASA – Şirket tarafından daha önce açıklanan yatırım bedeli yaklaşık 350 milyon dolar olan , ciroya yıllık katkısının ise 450 milyon dolar olması beklenen POY ve Tekstürize İplik Üretim Tesisi yatırımı kapsamında POY tesisinin tamamlanıp, deneme üretimlerinin başlandığı açıklandı.

 SELGD – Sermaye artırımı kapsamında elde edilecek fonun 3,8 milyon TL’si ile kamu borçlarının kapatılacağı, 4 milyon TL’sinin ise proje finansmanında kullanılacağı açıklandı.

 SNKRN – Borsa tarafından şirket paylarına 14 Temmuz’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi.

 RTALB – Şirket tarafından üretilen, moleküler tanı kitlerinden biri olan ve Covid-19 tanısında kullanılan Diagnovital Sars-CoV-2 Real Time PCR Kitinin, FDA tarafından değerlendirildiği, değerlendirmeler sonucunda onaylanıp FDA tarafından "EUAs", "Acil Durum Onayları" kapsamında gerçekleştirilen proses sonunda listeye dahil edildiği açıklandı.

 SKBNK – Bankanın ana hissedarlarından Kazakistan Ulusal Varlık Fonu Samruk-Kazyna'ya ait %19,37 oranındaki bankanın ortaklık paylarının tamamının Samruk-Kazyna Invest LLP'ye devrine ilişkin, Kazakistan Ulusal Varlık Fonu Samruk-Kazyna ve Samruk-Kazyna Invest LLP arasında gerekli karar alınmış olup anılan devre ilişkin başvuru BDDK tarafından onaylandı.

 ATSYH – İlker Arslan tarafından 400.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,30’a yükseldi.

 AVGYO – Metro Avrasya Investment Georgia tarafından 2,21 TL fiyattan 500.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %18,89’a yükseldi.

 ENKAI – Tara Holding tarafından 5,53 – 5,54 TL fiyat aralığından 648.380 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %49,78’e yükseldi.

 IHYAY – Bank of America Corporation tarafından 1,14 – 1,20 TL fiyat aralığından 8.582.638 adet alış ve 10.282.025 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %4,69’a geriledi.

 ISFIN – Cengiz Okullu tarafından 3,85 – 3,88 TL fiyat aralığından 35.150.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı sıfırlandı.

 METRO & AVGYO – AVGYO tarafından 1,47 TL fiyattan 2.000.000 adet METRO payı alınırken, AVGYO’nun METRO’daki payı %2,33’e yükseldi.

 PEGYO – Bank of America Corporation tarafından 1,08 – 1,18 TL fiyat aralığından 3.883.821 adet alış ve 1.316.891 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %7,35’e yükseldi.

 RYSAS – Arbiter Partners Capital tarafından 6,12 TL fiyattan 75.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,99’a geriledi.

 SALIX – Serpil Duranoğlu tarafından 10,27 – 10,87 TL fiyat aralığından 2.430 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,90’a geriledi.

 SEKFK – Şekerbank Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı tarafından 4,70 – 4,73 TL fiyat aralığından 25.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %13,11’e geriledi.

 SKBNK – Şirket paylarının geri alınması kapsamında geri alınan 10.000.000 adet pay 1,28 TL fiyattan satılırken, satış sonucunda 3,2 milyon TL zarar elde edildi.

 TLMAN – Ali Sert tarafından 291.159 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,66’ya yükseldi.

 BERA – Şirket sermayesinin 341,6 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 341,6 milyon TL artışla 683,2 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.