Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-18 13:07:00

Kim Herforth Nielsen: Binalar insan davranışını şekillendiriyor

Şişecam Düzcam “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘T Buluşmaları’ etkinliğini ilk kez global ve online olarak gerçekleştirdi. Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. Mimarinin insan davranışının şekillendirilmesinde etkili olduğunu dile getiren ödüllü mimar Kim Herforth Nielsen; mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerinden oluşan katılımcıları ağırlayan konferansta, mimariye bakış açısını ve deneyimlerini paylaştı.

Yenilikçi ürünleriyle yapı sektörüne ivme kazandıran Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla hayata geçirdiği mimarlık etkinliği “T Buluşmaları”nı bu yıl ilk kez online ve global olarak gerçekleştirdi. Bugüne kadar 4 kez hayata geçirilen ve bu yıl iki ayrı etkinliği kapsayacak olan “T Buluşmaları” serisinin ilki T05, 17 Haziran Çarşamba günü Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen’ı konuk etti.

Moderatörlüğünü mimar Bilge Kobaş’ın üstlendiği etkinlik mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirdi. T05’in konuk konuşmacısı Mimar Kim Herforth Nielsen, T Buluşmaları için hazırladığı sunumunda mimariye bakış açısını ve hayata geçirdiği projeleriyle ilgili deneyimlerini aktardı.

Konuşmasına İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill’in “Önce binalara şekil veririz, sonra kendimize” sözüne atıfta bulunarak başlayan Kim Herforth Nielsen dijital tasarım, davranışsal tasarım gibi farklı konulara odaklanan 3XN’de sadece mimarlar değil, psikologlardan antropologlara ve biyologlara kadar çok geniş kesimde farklı rollere yönelik iş imkanı sağladıklarına dikkat çekti. Mimarlıkta önemli olanın bir heykel tasarlamaktan öte insanın gerçekten kullanabileceği binalar tasarlamak olduğunu dile getiren Nielsen “Mimari yapılar insan davranışlarını da şekillendiriyor. Binalardaki farklı kullanım alanları alışkanlıkları, alışkanlıklar da davranışları etkiliyor” dedi.

Bugüne kadar çok sayıda prestijli projeye imza atan Danimarkalı mimarlık ofisi 3XN’nin kurucusu ve yönetici ortağı mimar Kim Herforth Nielsen, 1986 yılında şirketin kuruluşundan bu yana ofisin arkasındaki yaratıcı güç olarak tanınıyor. Ofisin yaratıcı yöneticisi olarak da görev yapan Nielsen, fikirden nihai sonuca kadar 3XN’nin çalışmalarının mimari kalitesi konusunda karar verici konumunda bulunuyor.

3XN’nin bugüne kadar hayat verdiği Sydney’deki Quay Quarter Tower, Kopenhag Arena, The Blue Planet Akvaryumu, Liverpool Müzesi, Kopenhag’daki Ørestad Koleji, Amsterdam’daki Muziekgebouw Konser Salonu, Lozan’daki IOC Genel Merkezi gibi çok sayıda önemli proje, Kim Herforth Nielsen’in imzasını taşıyor.

The Danish Architectural Association, The Royal Institute of British Architects ve Australian Institute of Architects üyesi olan Kim Herforth Nielsen, uluslararası mimari yarışmalarda jüri üyeliklerinin yanı sıra dünya çapındaki sanat akademileri ve üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da çalışmalarına devam ediyor.

Yapı sektörü profesyonellerinin büyük beğenisini toplayan T05 etkinliğinin ardından T Buluşmaları’nın ikincisi 25 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek. T06’nın konuğu İngiltere merkezli Zaha Hadid Mimarlık’ın yöneticisi Patrik Schumacher olacak.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.