Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-03 18:00:00

04-08 Mayıs haftası önemli ekonomik gelişmeler

Yurtiçinde Enflasyon Dataları Açıklanıyor

 TÜİK tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi Mart ayında bir önceki aya göre % 0,57 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 11,86 düzeyinde artış göstermişti. Açıklanacak olan Nisan ayı TÜFE verisine dair piyasa beklentisi aylık bazda % 0,60 ve yıllık bazda % 10,88 düzeyinde artış yaşanabileceği yönünde şekilleniyor. ( 04 Mayıs)

TÜİK tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi Mart ayında bir önceki aya göre % 0,87 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 8,50 artış göstermişti. Açıklanacak olan Nisan ayı ÜFE verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. ( 04 Mayıs)

Yurtiçinde İmalat PMI verisi takibimizde olacak.

İstanbul Sanayi Odası ve IHS Markit tarafından derlenen anket verileri işbirliği ile açıklanan İmalat PMI datası Mart ayında 48,1 değerinde gerçekleşmişti. İmalat PMI datasının eşik değeri olan 50 seviyesi altına gerilemesi sektör bazında daralmayı ve eşik değerinin üzerine geçilmesi durumunda sektör bazında genişlemeyi işaret ettiği olarak değerlendiriliyor. Açıklanacak olan Nisan ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Verinin son dönemde TL varlık fiyatlamalarına etkisinin sınırlı kaldığı izleniyor. ( 04 Mayıs)

Global Piyasalarda ABD TDİ Datası haftanın en önemli gündem maddesini oluşturuyor…

ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam (TDİ) Mart ayı verisi beklentilerin üzerinde 701 bin kişi azalış kaydedilmişti. Özellikle, son dönemde yaşanan virüs pandemisinin ülkede ekonomik aktivede ve istihdam piyasası üzerinde olumsuz yansımaları görülmeye devam ediyor. Piyasa beklentisi açıklanacak Nisan ayı verisinde bu olumsuz etkinin data üzerinde görülmeye devam edilebileceği yönünde şekilleniyor. (08 Mayıs)

TDİ verisi ile birlikte aynı zaman aralığında açıklanacak olan İşsizlik Oranı verisi takibimizde olmaya devam edecek. Açıklanan Mart ayı İşsizlik Oranı verisi % 4,4 değerine yükselmişti. Piyasa beklentisi Nisan ayı verisinde yükseliş eğiliminin devam edeceği ve çift haneli seviyelerde işsizlik oranının görülebileceği yönünde şekilleniyor. (08 Mayıs)

ABD’de TDİ verisi ile birlikte açıklanacak olan Ortalama Saatlik Kazançlar verisi artış hızında ivme kaybı gündeme gelebilir mi? ABD’de açıklanan Mart ayı Ortalama Saatlik Kazançlar verisinde aylık bazda % 0,4 ve bir önceki yılın aynı ayına göre % 3,1 artış kaydedilmişti. Açıklanacak olan Nisan ayı verisine dair piyasa beklentisinin sınırlı kaldığı görülüyor. (08 Mayıs)

İngiltere Merkez Bankası Faiz Kararı takibimizde olmaya devam edecek...

Banka’nın planlı takvime göre Para Politikası Kurulu (MPC) toplantısını 07 Mayıs tarihinde gerçekleştirmesi bekleniyor. Banka bir önceki toplantısında faiz oranında 15 baz puan indirime gitti ve politika faiz oranını %0,10 olarak belirlemişti. Banka varlık alım programını yıllık 645 milyar Sterlin’e yükseltmişti. Banka’nın gerçekleştireceği toplantı ardından global piyasalarda fiyatlamalarda oynaklık artış gösterebilir. (07 Mayıs)

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.