Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-08 18:00:00

Altının düşüşü sert oldu

Ekonomilerin dipten dönüş çabaları sürerken, geçtiğimiz hafta da gelen verililerde bu dönüşü desteklediği bir haftayı geride bıraktı. Olumlu gelen veriler ışığında piyasalardaki risk iştahı artarken, güvenli liman altında satış yönlü bir hareket görüldü. Geçtiğimiz haftaya 1729 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, güçlü bir başlangıç yaptığı haftada 1744 dolar/onsla haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak bu seviyede tutunma konusunda zorluk çeken sarı maden, hafta boyu satıcılı bir seyirle karşı karşıya kaldı. Haftanın son gününde ABD’de açıklanan istihdam verisi beklentilerin üzerinde açıklanmasıyla ekonomik toparlanmanın beklenenden daha hızlı olacağı umudunun artmasıyla piyasalardaki risk iştahı da artmış oldu. Altın ise satıcılı geçirdiği haftada daha da kayıp yaşayarak 1670 dolar/onsla son bir ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Hafta sonuna doğru toparlanma çabasında hareket etmeye çalışan sarı maden, 1685 dolar/onsla haftayı tamamladı ve önceki haftaya kıyasla yüzde 2,5 değer kaybetmiş oldu.

Gümüş güçlü bir başlangıç yaptığı haftada 18,39 dolar/onsla Şubat ayından beri kaydettiği en yüksek seviyeyi kaydetmesine karşın, altındaki satıştan nasibini alarak kırmızı da kapattığı bir haftayı geride bıraktı. Seansı 17,43 dolar/onstan tamamlayan beyaz maden, önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 2,4 kayıp yazmış oldu.

Platin de diğer kıymetlilerle benzer kaderi paylaştığı bir haftayı yaşarken, 800 dolar/ons desteğinin üzerinde tutunmaya devam etti. 839 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin 820 dolar/onsla haftayı tamamlarken yüzde 2,2 kayıp yaşamış oldu.

Paladyum ise diğer kıymetlilerden ayrışarak haftayı yeşilde kapatan tek kıymetli maden oldu. Haftalık seansa 1962 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, haftayı 1967 dolar/onsla tamamladı ve 5 dolarlık da olsa kazançla seansı tamamlamış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta yüksek hacimli seanslar yaşarken, fiyatlar dünya fiyatlarına yakın seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 17937 kg altın, 13822 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.