Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-04 18:00:00

Altın 1700 Dolar/Ons’a tutunma çabasındav

Altın 1700 dolar/ons üzerinde tutunma çabası devam ederken, geçtiğimiz hafta satış baskısına rağmen haftayı 1700 dolar/onstan tamamlamayı başardı. Haftaya 1728 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, hafta boyu satıcılı bir seyir izledi. FED toplantısının gerçekleştiği haftada Başkan Jerome Powell’in açıklamaları dikkatle takip edildi. Başkan ekonominin daha fazla desteği ihtiyacı olduğunu vurgularken, faizleri artırmak ve bilanço küçültme konusunda aceleci olmayacağını açıkladı. Başkanın açıklamaları piyasaların risk iştahını artırırken, hisse senedi piyasaları pozitif yönlü etki etti ve altın üzerinde satış baskısı oluştu. Bu süreçte sarı maden 1670 dolar/onsla haftanın en düşük seviyesini kaydetmesine karşın toparlanması çok uzun sürmedi. Altın haftanın sonunda 1700,38 dolar/onstan seansı tamamlarken önceki haftaya kıyasla hanesine yüzde 1,6 kayıp yaşamış oldu.

 

Gümüş ise önceki haftalara kıyasla volatilitesi düşük bir haftayı geri de bırakmasına karşın, altın gibi kırmızıdan kaçamadığı bir haftayı geride bıraktı. Beyaz maden 15,24 dolar/ons seviyesinden başladığı haftayı, 14,98 dolar/onstan tamamlarken önceki haftaya kıyasla yüzde 1,7 kayıp yazmış oldu.

 

Platin geçtiğimiz hafta bazı ülkelerin ekonomilerinin açılacağı beklentisiyle haftaya pozitif başlasa da bu pozitifliğin tüm haftaya yayamadı. 767 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin, 797 dolar/onsla haftanın en yüksek seviyesini kaydetmesine rağmen, bu seviyede kalamayarak haftayı 763 dolar/onstan kayıp yaşamış oldu.

 

Paladyum uzun süredir tutunduğu 2000 dolar/ons desteğini altında kapanış yaptığı bir haftayı geride bırakırken haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 1917,72 dolar/ons haftayı tamlayan kıymetli maden yüzde 5,2 değer kaybıyla seansı tamamladı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta genel olarak düşük hacimli seanslar yaşarken, fiyatlar dünya fiyatlarının üzerinde 1-2 dolar/onsla seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 6401 kg altın, 5337 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

 

Kaynak:TROY
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.