Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-27 08:00:00

Asya borsaları yükseliyor petrol düşüyor

Dış Haberler, 27 Nisan (HİBYA) – Haftanın ilk gününe Asya borsaları yükselişle başlarken, petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor.

Sabah işlemlerinde TSİ 07.00 itibariyle Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 2,3 arttı. Şirketler bazında robot üreticisi Fanuc, son çeyrek raporunu sunmasının ardından yüzde 10,8 oranında deüer kazandı.

Pazartesi günü, Japon Japon Merkez Bankası yüzde 0,1 lik mevduat faiz oranını değiştirmedi. Ancak Merkez Bankası, kurumsal sertifika ve bono alımlarını artırmaya ve münferit ihraççılardan menkul kıymet alımları eşiğini yükseltmeye karar verdi. Buna ek olarak, devlet tahvili alımları için önceki tavan da kaldırıldı.

Çin anakara borsasında Şangay Kompozit Endeksi yüzde 0,7 artarken, teknoloji ağırlıklı Shenzhen Borsası yüzde 0,7 arttı.

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası Hang Seng endeksi yüzde 1,6 artarken Güney Kore Kospi endeksi de yüzde 1,7 yükseldi.

Petrol cephesinde ise Brent petrolündeki spot fiyatı yüzde 4.7 düşüşle varil başına yaklaşık 20.9 dolar'a, WTI petrolündeki spot fiyatı ise yüzde 11 düşüşle varil başına 15.4 dolar' a geriledi.. Yılın başından bu yana, Brent petrol fiyatı yüzde 68, WTI petrolün fiyarı da yüzde 75 civarında düştü.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.