Yükseköğretimin dijitalleşme, yapay zeka, yeşil dönüşüm ve küresel rekabet ekseninde yeniden şekillendiğini belirten Özvar, üniversitelerin toplumsal dönüşüme yön veren stratejik aktörler olarak rolünü ele aldıklarını vurguladı.
Yeni bir liderlik anlayışının önemine değinen Özvar, "Değişimi öngörebilen, belirsizliği yönetebilen ve farklı kültürler arasında köprüler kurabilen yeni bir liderlik anlayışının önemine vurgu yaptık." açıklamasını yaptı.
İki ülke arasındaki akademik iş birliği hedeflerini paylaşan Özvar, "Türkiye ile Malezya arasında yükseköğretimde ilişkileri artırmaya yönelik girişimlerimizi; akademik hareketlilik, ortak araştırmalar ve kurumsal ortaklıklar yoluyla daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.
İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Necmeddin Bilal Erdoğan ile birlikte gerçekleştirilen ziyarete ilişkin teşekkürlerini ileten Özvar, "Nazik ev sahiplikleri için Malezya Başbakan Yardımcısı Sayın Ahmad Zahid Hamidi’ye ve yükseköğretim alanına sundukları katkılar için Malezya Yükseköğretim Bakanı değerli dostum Sayın Zambry Abdul Kadir’e teşekkür ediyorum." sözlerini kaydetti.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.