Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-03 07:13:00

Eurotahvil piyasaları

ABD hazine tahvil getirileri seans başında piyasada tedirginliğin devamı ile alım gördükten sonra gün genelinde karışık seyir izledi. Geçtiğimiz Cuma 1,11% getiriye daralan on yıllık getiriler açılışta 1,03%’ye kadar çekildi, Merkez Bankaları’nın açıkladığı ve açıklaması beklenen destek paketleri ve faiz indirimleri endekslerde alıma etki ederken tahvil getirileri 1,16%’ye kadar genişledi. 1,04%’ye tekrar çekilen getiriler kapanışı 1,14%’den yaparken kısa tarafta getiriler 0,70%’ye kadar daraldıktan sonra 0,89%’den kapanış yaptı.

Bir çok kıymette olduğu gibi Türk hazine eurotahvilleri de oldukça hareketli bir seans geçirdi. Açılışta 25 baz puan daralan tahvil getirileri öğlen saatlerinde satışların ardından açılış seviyesine çekilirken kapanışı tekrar günün en düşük seviyelerinden gerçekleştirdi. On yıl vadeli kıymet 6,12%’de kapanış yaparken uzun vade kıymet 6,72% getiri ile günü noktaladı. Açılışın ardından geçtiğimiz haftaya göre 35 baz puan gerileyen beş yıl vade risk primi sert hareketlerin ardından kapanışı 364 seviyesinde gerçekleştirdi.

Şirket kıymetlerinde de hareketlilik devam ederken lokal yatırımcının yakın vade kıymet talebi devam etti. 2024 vade banka kıymetleri 6,30-6,40% bölgesinde işlem görürken likidite bu kıymetlerde geçtiğimiz haftaya göre azaldı. Uzun vade sermaye benzeri kıymetler geçtiğimiz hafta yaşanan satışın ardından hafif alıcılı işlem görse de önemli değişim göstermedi.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.