Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-26 11:03:00

Tink Okulları ve Destek Patent arasında iş birliği protokolü imzalandı

Fikrine Sahip Çık” projesiyle, sosyal sorumluluk anlayışı odağına eğitimi yerleştirerek patent okuryazarlığını artırmayı ve fikri ve sınai haklar alanında bilinçli bir nesil yetiştirilmesini amaçlayan Destek Patent, 100 bin kişiye ulaşma hedefiyle yola çıktığı projesi kapsamında, Zeynep Dereli’nin kurduğu Teknoloji ve İnsan Kolejleri ile iş birliği protokolü imzaladı.

 

 

Teknoloji okuryazarları ve geleceğin sosyal etki yaratacak teknoloji girişimcilerini yetiştirmek amacıyla kurulan Tink Okullarıyla imzalanan iş birliği protokolü ile girişimciliğin olmazsa olmazı olan yeni fikirlerin, tescil edilmesi konusunda Destek Patent tarafından öğretmen ve öğrenciler için bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “Fikrine Sahip Çık kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Tink Okulları ile imzaladığımız bu protokol bizler için büyük önem taşıyor. Tink Okullarının farklı akademik yaklaşımı ve bu bakış açısıyla yetişen gençler, fikirleriyle bizi çok heyecanlandırdı. En kısa zamanda eğitimlerimize başlıyoruz” dedi.

 

Tink-Teknoloji ve İnsan Kolejleri Kurucusu Zeynep Dereli ise “Girişimciliğin olmazsa olmazı olan yeni fikirlerin ve buluşların patentlenmesi ve lisanslanması konusunda öğretmen ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve eğitmek için Destek Patent ile imzaladığımız bu protokol nedeniyle çok mutluyuz. Bizi bu anlamda desteklemeleri okulumuz ve okulumuzdan çıkan öğrencilerimizin değerli fikirleri için son derece önemli” diye vurguladı.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.