Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-04 08:30:00

Asya borsalarına Çin desteği

Çin'de hizmet aktivitesinin beklenenin üzerine bir performans sergilediğini gösteren veri seti, ticaret savaşlarına ilişkin endişeyi gölgede bırakarak Asya borsalarının hafta ortasında pozitif seyir izlemesine katkı sağladı. Ülkede hizmet sektörüne ilişkin aktiviteyi gösteren Caixin Hizmet Satın Alma Yöneticileri Endeksi Ağustos ayında 52,1 ile beklentiyi aştı. Brexit gündemi sıcaklığını korurken, ABD tarafında Trump yine sosyal medya üzerinde ticaret savaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



"ABD'de imalat sektörü 3 yıl aranın ardından daraldı"

Dün açıklanan ISM İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) rakamı 49,1 ile sektörde daralmayı işaret etti. Beklenti sektördeki genişlemenin devam etmesi yönündeydi. Bu durum, ABD imalat aktivitesinin Eylül 2016'dan bu yana ilk kez gerilediğini gösterdi.

"İngiltere'de Jonhson karşıtları kritik oylamayı kazandı"

İngiltere'de bugün Parlamento'da gündem belirleme yetkisini hükümete değil, milletvekillerine verme tekfili kabul edildi. Başbakan Boris Johnson'ın ilk kritik kaybı ardından bugünkü oylamada muhalif milletvekillerinin anlaşmasız Brexit'e karşı bir yasa tasarısı sunması bekleniyor. Tasarının bu hafta yasalaştırılması söz konusu.

"Trump'ın paylaşımları"

ABD Başkanı Trump, sosyal medya üzerinden Çin müzakereleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Görüşmelerin iyi gittiğini belirten Trump, başardığı takdirde "sıkı" bir anlaşma olacağını açıkladı.

ABD

"Kanada Merkez Bankası (BoC) Toplantısı"

Kanada ekonomisi G7 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansına imza atarak dikkatleri üzerine çekmektedir. İstihdam ve ekonomik aktivitede görülen gelişmeler ile Kanada Merkez Bankası'nın göreceli olarak şahinleştiğinden bahsedebiliriz.

4 Eylül toplantısı için toplantısında piyasa katılımcıları %1,75 seviyesinde olan faiz oranında %0 ihtimal ile faiz artırımı beklemektedir.

Trump, BREXIT gündemi ile yarışıyor…

İngiltere'nin AB'den çıkma sürecinde 31 Ekim tarihi referans olurken, Başbakan Johnson bu konuda oldukça ciddi olmaya devam etmektedir. Fakat parlamento tarafında anlaşmasız BREXIT'ı önleme konusunda ilk yenilgisini alarak eski Başbakan May'ın kaderini yaşama potansiyeline ulaşmaktadır. BREXIT tartışmalarında GBPUSD 1.20 üzerinde tutunmaya çalışırken, haber akışı ve BREXIT'e ilişkin takvim olası takvim değişiklileri etkili olabilir.

Trump tekrar Çin ile işlerin iyi gittiğini söylerken, 2020 Başkanlık seçimlerinden tekrar seçilmesi durumunda görüşmelerin akıbeti konusunda açıklamada bulundu. Bu noktada Trump'ın ticaret savaşlarının ABD 2020 başkanlık seçimi için politika malzemesi yapma beklentimizi desteklemektedir.

Bugün Kanada Merkez Bankası'nın faiz kararını takip edeceğiz. faiz oranında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.



GCM Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.