Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-10 09:30:00

Piyasaların gözü Fed’in kararında olacak

İki günlük süren toplantının ardından Banka kararını bu akşam açıklayacak. Faiz cephesinde bir değişiklik beklenmeyerek %0.00-0.25 bandında tutulması beklenirken, açıklanacak ekonomik projeksiyonların ne yönde şekilleneceği kritik olacak. Ayrıca kararın ardından Powell’ın basın açıklaması da ve vereceği mesajların tonu piyasa fiyatlamaları açısından önemle takip edilecek. Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir tablo var. Çin’den bu sabah gelen TÜFE verisi beklentilerin altında kaldı ve %2.4 oranında artış kaydetti. ÜFE ise %3.7 oranında yıllık bazda beklentilerin üzerinde azaldı. Gelen veri setinin endeks cephesindeki etkisi sınırlı negatif şekilde kaldığını görüyoruz. Vadelilerde ise ağırlıklı olarak an itibariyle pozitif bir tablo var. Ons altın ise endekslerin ralli hareketine ara vermesi ile kayıplarını geri aldı. Anlık 1717$ seviyesi üzerinde şekillenen ons altın için Fed kararı önemli olacak. Petrolde ise bu sabah negatif bir tablo var. Dün akşam API’den gelen özel stok verilerinde haftalar sonra 8.4 milyon varillik artış fiyatları negatif etkiledi. Bugün ise DOE tarafından 17.30’da resmi stok verilerinin gelmesi bekleniyor. Fiyatlar açısından önemli olabilir.

Yurtiçi piyasalarda ise dün endeks güne yatay başlangıcının ardından günün geri kalanında negatif bir tablo izledi. Günü 109.236 puandan %0.37 aşağıda bitirdi. Kur cephesinde ise dün 6.80 üzerine alımlar oluşurken, anlık olarak 6.78 üzerindeki seyri takip ediliyor. Bugün yurtiçinde seans başında işsizlik verisi açıklanacak. TL varlıklar üzerindeki etkisi nötr yönde olabilir. Bugün daha çok yurtdışı takvimi ve haber başlıkları yurtiçi fiyatlamaları açısından yakından izlenecek.

Piyasaların gözü Fed’in kararında olacak...
Manşette Öne Çıkanlar

  • Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov’un Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi M.Samsar’ı kabul ederek kendisi ile Libya’daki krizi görüştüğünü bildirdi.
  • Rus lider Putin ve Almanya Başbakanı Merkel, Libya'daki askeri faaliyetlerin artmasından duydukları endişeyi dile getirdi.
  • TSİ 21.00’de Fed faiz kararını açıklayacak. Karardan yarım saat sonra 21.30’da Fed Başkanı Powell’ın basın açıklaması yapması bekleniyor.
  • Çin’de mayıs ayında TÜFE %2.4 oranında yıllık bazda arttı.
  • Seans başında Türkiye işsizlik oranının açıklanması bekleniyor.
  • Japonya Başbakanı Abe, Japonya'nın G7'nin Çin'in Hong Kong'da  uygulamaya koyduğu yeni güvenlik yasası konusunda yayınlayacağı açıklamaya liderlik etmek istediğini söyledi.
  • BDDK, COVID-19 sonrası normalleşme sürecinde vatandaşa finansman kolaylığı sağlamak ve yurt içi turizmi desteklemek amacıyla aldığı karar ile yurt içi havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırı 12 aydan 18 aya yükseltildi
  • Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.