Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-11 09:12:00

Fed sonrası risk iştahı zayıflama kaydediyor

Piyasa Gündemi

Fed dünkü toplantısında piyasadaki genel beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, piyasalar açısından önem taşıyan ileriye yönelik ekonomik projeksiyonlarını da aralık ayından bu yana ilk kez paylaştı. Fed Başkanı Powell yaptığı konuşmada Fed'in gerektiği sürece tüm araçlarını kullanmaya hazır olduğunu ifade etti.  Salgın kaynaklı gelişmeler ve haber akışları risk iştahı üzerinde etkisini sürdürmeye devam edecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – ÜFE Önem: Orta
•    15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Hisse piyasalarında bu hafta alım iştahı zayıflarken, son haftalardaki güçlü yükselişlerin ardından kâr satışları etkili oluyor. BIST-100 Endeksi günü %0,50’lik yükselişle 109.779 puandan tamamladı. Fed ve Powell’ın söylemleri sonrasında toparlanmaya ilişkin iyimser beklentiler bir miktar zayıflarken, hisse piyasalarında bu sabah satıcılı bir seyir izleniyor. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının ise güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,79 – 6,80 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,78’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yeniden 110 binin üzerini test eden BIST 100 Endeksi küresel piyasalardaki satıcılı seyrin etkisi ile burada tutunamadı. Endekste yukarıda 110.750-111.050 aralığı güçlü direnç bölgesi iken, aşağıda 108.250 – 108.750 aralığı da güçlü destek konumunda. Endeksin bir süre bu destek ve direnç bölgeleri arasında konsolide olmaya devam ettiğini görebiliriz. Teknik göstergelerde aşırı alım bölgesi içinde negatif aykırılıklar oluşsa da hafta içinde yurtdışı kaynaklı yaşanan düşüşlerde hacmin ve kayıpların görece olarak düşük kalması, satış iştahının sınırlı olduğunu işaret etti. Bu nedenle bahsettiğimiz destekler kırılmadığı sürece aşağı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmaya devam etmek gerektiğini düşünüyoruz.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.