Reklam
Tarih : 2026-04-18 17:29:00

Kurtulmuş, PAB 152. Genel Kurulu kapsamında yoğun diplomasi trafiği yürüttü

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik 152. Genel Kurulu (PAB) kapsamında İstanbul’da yoğun diplomasi trafiği yürüttü.

Kurtulmuş, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı İbrahim Boughali ile yaptığı görüşmede, başta Filistin meselesi olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı. Görüşmede parlamentolar arası iş birliği imkânları değerlendirildi.

TBMM Başkanı, Gana Meclis Başkanı Alban Sumana ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle ilişkilerine dikkat çekerek, kıta ülkeleriyle ortak projeler geliştirme iradesini vurguladı.

Meksika Temsilciler Meclisi Başkanı Kenia López Rabadán ile yapılan görüşmede ise iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin daha da ileri taşınması konusunda ortak çalışma iradesi ortaya konuldu.

Kurtulmuş ayrıca Seyşeller Ulusal Meclisi Başkanı Azarel Ernesta ile bir araya gelerek parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesi ve iş birliği alanlarının artırılması konularını değerlendirdi.

Görüşmelerde, küresel sorunlara karşı parlamenter diplomasinin güçlendirilmesinin önemi vurgulandı.

Kurtulmuş ayrıca , Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Kemal Ademoviç ile gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki parlamenter iş birliği ve dostane ilişkileri ele aldı.

TBMM Başkanı ayrıca Nepal Meclis Başkanı Narayan Prasad Dahal ile bir araya gelerek parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesi ve iş birliği alanlarının artırılması konularını değerlendirdi.

Görüşmelerde, küresel iş birliğinin güçlendirilmesi ve parlamenter diplomasinin etkinliğinin artırılması yönünde mesajlar verildi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.