Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-27 16:22:00

DenizBank’tan KOBİ, kurumsal ve ticari işletmeler için çek ödeme ve kredi desteği

DenizBank, Türkiye Bankalar Birliği tarafından KOBİ, kurumsal ve ticari müşterilere yönelik olarak Koronavirüs salgınının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini en az düzeyde tutulması amacıyla açıklanan Çek Ödemesi Destek Kredisi ve Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği programlarını, 30 Mart 2020 tarihi ile başlatacağını duyurdu.

 

Her iki kredi paketine de sektör farkı olmaksızın, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen işletmeler başvurabilecek.

 

Çek Ödeme Destek Kredisi

 

Banka’dan yapılan açıklamada, Çek Ödeme Destek Kredisi ile; KOBİ’ler başta olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilere, hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edileceği belirtildi.

 

Müşterilerin ticari itibarlarının korunmasına katkı sağlamayı amaçlayan kredi, 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranında olacak.

 

Bu kapsamda; KOBİ ve KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki gibi belirlendi:

 

Yıllık ciro (TL)

Azami kredi tutarı (TL)

0-25 milyon

1 milyon

25-125 milyon

5 milyon

125 milyon üzeri

10 milyon

 

Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği

 

Banka, yine başta KOBİ’ler olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin işletme sermayesi ihtiyaçları için açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği’ne başlayacağını da açıkladı.

 

Bu kredi desteğini kullanacak firmalar için getirilen ön koşulda, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibarıyla kayıtlı çalışan sayılarında kredi vadesi boyunca azaltma yapmamaları gerektiği ifade edildi.

 

Yine bu kapsamda; teminat eksiği bulunan müşterilerin krediye erişim imkanı için Hazine destekli KGF kefaleti de sağlanabileceği belirtildi.

 

3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranında kullandırılacak kredinin, KOBİ ve KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki belirlendi:

 

Yıllık Ciro (TL)

Azami kredi tutarı (TL)

0-25 milyon

5 milyon

25-125 milyon

25 milyon

125 milyon üzeri

50 milyon

 

Sektör farkı olmaksızın, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen kurumsal ve ticari müşterilerin başvurabileceği her iki paket için başvurular 30 Mart 2020 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacak.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.