Reklam
Tarih : 2026-06-23 13:10:18

Konyaaltı Belediyesi Gençlik Meclisi İlk toplantısını yaptı

Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından gençlerin yerel yönetim süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak amacıyla kurulan Gençlik Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantıda gençler meclis yönetimini belirlerken, belediye yönetimi de gençlerin kent yönetiminde daha fazla söz sahibi olmasının önemine vurgu yaptı.

Konyaaltı Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki Beydağları Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Koçak katıldı.

Toplantıda yapılan seçim sonucunda Oğuzhan Erten Gençlik Meclisi Başkanı seçildi. Başkanvekilliği ve komisyon üyelikleri de belirlenirken, yeni seçilen üyeler daha sonra Başkan Cem Kotan tarafından makamda kabul edilerek mazbatalarını aldı.

Başkan Cem Kotan, Gençlik Meclisi'nin seçim döneminde verdikleri sözlerden biri olduğunu belirterek, gençlerin fikirlerinin belediye çalışmalarına yön vermesini istediklerini söyledi. Kotan, gençlerin sanatsal, kültürel ve sosyal alanlarda üretecekleri projelerin Konyaaltı'nın geleceğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Gençlik Meclisi Başkanı Oğuzhan Erten ise meclisin farklı görüşlerden gençleri bir araya getiren, çok sesliliği esas alan bir yapı olduğunu belirterek, Konyaaltı’nın geleceğine yönelik projeler geliştirmek için çalışacaklarını kaydetti.

Gençlik Meclisi 1’inci Başkanvekili Koray Esel hukukun üstünlüğü temelinde çalışacaklarını vurgularken, 2’nci Başkanvekili Eylül Şen ise gençlerin fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir ortam oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Konyaaltı Belediyesi Gençlik Meclisi’nin önümüzdeki süreçte gençlerin taleplerini ve önerilerini yerel yönetim gündemine taşıyacak çalışmalar yürütmesi planlanıyor.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.