Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-20 09:09:00

İngiliz teknoloji şirketleri Türkiye’yi ileri teknoloji fırsatlarıyla tanıştırdı

 

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı (DIT) ev sahipliğinde gerçekleşen 2020 Teknoloji Konferansı çerçevesinde, akıllı şehirler ve ileri üretim teknolojileri alanında hizmet veren kurumlar İstanbul ve Kocaeli’nde ziyaretlerde bulundu. Konferans sonrasında yerel yönetimler, telekomünikasyon, savunma sanayi, denizcilik gibi sektörlerden  yetkililer ile İngiltere’den gelen teknoloji yatırımcıları bir araya geldi. Üç gün süresince  DIT ve BCCT’nin organizasyonu ile otomotiv, havacılık, ulaşım, teknokentler alanında karar verici seviyedeki yetkililerle yüzü aşkın sayıda B2B görüşmeleri, networking toplantıları yapıldı. Bu çerçevede düzenlenen resepsiyonda bilgi alışverişinde bulundular.

Akıllı Şehirler ve ileri üretim teknolojilier hizmet veren İngiltere teknoloji delegasyonunda, elektrikli araçlar (EV), otonom araçlar (AV), paylaşılan hareketlilik ve trafik yönetimi / izleme sistemleri, sürücü güvenliği ve destek sistemleri, yolcu bilgi sistemleri dahil akıllı ulaşım sistemleri (ITS) konusunda uzmanlaşmış şirketler, üniversiteler ve araştırma merkezlerinden yetkililer yer aldı. Delegasyon İstanbul ve Kocaeli belediyelerinden önemli karar vericilerle görüşmelerde bulundu , İstanbul'daki ilk 2020 Teknoloji Konferansı’nda teknolojilerini sergileyerek Türkiye'deki fırsatları keşfetti.

Türkiye’de büyümekte olan akıllı şehirler sektöründe toplam devlet bütçesinin yaklaşık% 30'u ulaşım altyapısına ayrılırken, akıllı hareketlilik, özellikle büyük şehirlerde akıllı ulaşım sistemleri (ITS) ile en önemli öncelikler arasında yer alıyor. Halen iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım alanında ilişikler güçlenerek büyüyor. Son on yılda iki ülke arasındaki ticaret yaklaşık %50 oranında büyüyerek, 16,6 milyon sterline ulaştığı belirtiliyor.

Türkiye pazarını daha yakından incelemek, faydalı iş bağlantıları kurmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için ziyaret eden firmalar, BCCT ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Ajansı (DIT) işbirliğinde gerçekleştirilen birebir görüşme ve networking organizasyonlarına katıldı. BCCT CEO’su Emrah Öz ise, iş heyeti ziyaretlerinin Türkiye’de yeni yatırımlar ve iş fırsatları için çok verimli bir atmosfer yarattığını ifade ederek, yerli firmaların piyasa bilgisi, uygulama pratiği ile İngilizlerin yenilikçi teknolojisi, tasarım ve Ar-Ge kapasitesi birleştiğinde başarılı işbirliklerinin geliştiğine dikkat çekti.

BCCT’nin, her iki ülkedeki şirketlere sunduğu ticari danışmanlık hizmeti kapsamında Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye ziyaretler devam ediyor. Bu ziyaretlerde, altyapıdan, ileri teknolojiye çeşitlli alanlarındaki firmalar Türkiye’de iş imkânları ve ortaklık arayışları için yaptıkları görüşmeleri potansiyel projelere dönüştürüyor. İngiliz firmalarla yeni işbirlikleri fırsatlarını inceleyen Türk firmalar, bu tür organizasyonların, ülkeler arası ekonomik faaliyetleri güçlendirerek, Türk firmalarının yurtdışına açılmalarına kolaylık sağladığını dile getiriyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.