Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-23 15:32:00

Minik adımlar 23 Nisan’ın 100. yılını koşarak kutladı

Eker, 23 Nisan’ın 100. yılında tarihe geçen bir etkinliğe imza attı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünü özel bir organizasyonla kutlamak için harekete geçen Eker, 703 çocuğun evlerinden katıldığı Türkiye'nin ilk online koşusunu gerçekleştirdi. Hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı ülkelerinden miniklerin katıldığı 23 Nisan 100. Yıl Çocuk Koşusu, heyecan ve neşe dolu anlara sahne oldu. Bu özel etkinliğe, Türkiye Atletizm Federasyonu, Adım Adım oluşumu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da destek verdi.

Eker, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yıl dönümünde uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek farklı bir etkinlik düzenledi. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen organizasyonla, yüzlerce çocuk 23 Nisan 100. Yıl Çocuk Koşusu'na katıldı. Miniklerin evlerinden katıldığı koşu, Eker'in Youtube kanalı ve Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlandı.

“100 Yıl İçin 100 Metre” mottosuyla yapılan koşu için katılımcı çocuklar ve aileleri; evlerinin içinde salonda, koridorda, balkonda veya birkaç odada tekrar edebilecek bir hat belirleyerek 100 metrelik bir koşu parkuru oluşturdu. Etkinliğe günler öncesinde kayıt yaptıran çocuklar arasından 100 katılımcı canlı yayında koşma fırsatı bulurken, diğer katılımcılar da aynı anda Eker’in YouTube kanalından ve Facebook sayfasından koşuyu takip ederek, arkadaşlarına eşlik etti.


Eker Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker: “Türkiye’nin ilk online koşusunu gerçekleştirdik”

23 Nisan 100. Yıl Çocuk Koşusu’nun açılış konuşmasını yapan Eker Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker şunları söyledi: “Eker olarak Türkiye'de sporun gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her yıl ekim ayında düzenlediğimiz ‘Eker I Run’ yarışına binlerce sporsever katılırken, Minik Adımlar koşusunda da çocukları sporla ve spor kültürüyle tanıştırıyoruz. Bu deneyimlerimizle, evlerimizde kaldığımız bu dönemde 23 Nisan’ı farklı bir şekilde kutlamak, sporun birleştirici gücünden yararlanarak çocuklarımıza moral vermek istedik. İnternetin olanaklarından yararlanarak, bu özel etkinliği çocuklarımızın evlerine getirdik ve Türkiye’nin ilk online koşusunu gerçekleştirdik.”

23 Nisan 100. Yıl Çocuk Koşusu ile çocuklara sağlıklı beslenmenin ve düzenli spor yapmanın önemini hatırlatmak istediklerini belirten Nevra Eker sözlerine şöyle devam etti: “Atatürk 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan etmiş. Biz de anne-babalar olarak bu değerli mirasın önemini çocuklarımıza anlatmalıyız. Çocuklarımıza, kendilerine, bedenlerine iyi bakmalarını ve sporu mutlaka hayatlarının bir parçası haline getirmelerini öğütlemeliyiz. Sağlıklı Türkiye’nin, Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkan, sağlıklı beslenme ve yaşama alışkanlıkları kazanmış, düşüncesini eyleme geçiren çocuklar ile var olacağına inanıyoruz. 23 Nisan’ın 100. yılını içtenlikle kutluyorum.”

Türkiye Atletizm Federasyonu, Adım Adım oluşumu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın desteğinin önemine de değinen Nevra Eker, canlı yayına katılarak konuşma yapan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı’ya da teşekkür etti.

23 Nisan 100. Yıl Çocuk Koşusu'na bir dünya yıldızı sporcu da konuk oldu. 100 metre yıldızlarda dünya şampiyonluğu derecesi olan, 60 metrede ise altın madalya kazanan genç sporcu Mizgin Ay, kısa bir konuşma yaparak katılımcı çocuklara ilham verdi.

60 şehirden ve 10 farklı ülkeden 703 çocuk katıldı

23 Nisan 100. Yıl Çocuk Koşusu’na sadece Türkiye’den değil dünyanın farklı ülkelerinden de çocuklar katıldı. İstanbul’dan Batman’a, Bursa’dan Doha’ya, Aydın’dan Saigon’a, Çorum’dan Londra’ya kadar farklı şehirlerden çocuklar bir araya geldi. Türkiye’den 50 ilden ve 10 farklı ülkeden toplam 703 çocuk ve aileleri canlı yayında buluştu.

Minik katılımcıların hepsi 1. oldu

Koşu öncesi katılımcı çocukların röportajlarına yer verildi. Çocuklar bu keyifli röportajlarda, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, “spor yapmak” ve “düzenli beslenmek” gibi konularda görüşlerini paylaştı. Çocuklar koşu başlamadan önce Spor Eğitmeni Beste Önal ve kızı Sim ile ısınma hareketleri yaptı. Hep birlikte söylenen İstiklal Marşı’nın ardından heyecan dolu etkinlik başladı. Evlerinde belirledikleri 100 metrelik parkuru koşmaya başlayan çocukların yaşadığı mutluluk yüzlerinden okunurken, internet üzerinden gerçekleşen etkinlik yüzlerce çocuğun aynı duyguları paylaşmasını sağladı. Minik koşucular, göğüs numaraları görünür bir şekilde, koşarken veya koştuktan sonra çekilmiş fotoğraf ve videolarını “@ekerirun” hesabını etiketleyerek paylaştı. Böylece sosyal medyada binlerce kişi yaşanan bu deneyime tanık olma fırsatı buldu. Kendi 100 metrelik parkurunu bitiren her katılımcı koşunun birincisi oldu.

Madalyalarını kazandılar

Minik koşucuların kazandıkları madalyalar da hazırlandı. Madalya şablonları etkinliğin internet sitesinde şu adreslerde yer alıyor: https://ekerkosu.com/tr/eker/23-nisan-cocuk-kosusu ve https://ekerkosu.com/tr/eker/sorular-ve-ipuclari

Çocuklar beğendikleri madalya tasarımını seçerek yazdırabiliyor veya boş bir kağıda çizip renklendirerek boyunlarına asabilecek hale getirebiliyor. Ayrıca bu keyifli koşuda ter döken çocuklar, madalya ile birlikte Eker'in hazırladığı 100. Yıl Başarı Belgesi’ni de elde etti. Başarı belgesini de www.ekerkosu.com internet sitesinden indiren çocuklar, tarihe geçen bu etkinlikte yer aldıklarını belgeleyebiliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.