Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-21 09:26:00

İdlib'deki gelişmeler takip edilecek

TSK'ne ait unsurların İdlib Bölgesi'ne intikali sürerken, ılımlı askeri muhaliflerin İdlib'in güneyinde operasyon başlattığı haberi yurt içi piyasalar üzerindeki satış baskısını artırdı. Jeopolitik riskler ve bölgede tansiyon artış kaydederken, konu ile ilgili gelişmeler ve haber akışları fiyatlamalar ve volatilite üzerinde belirleyici olacaktır. Bugün piyasa kapanışından sonra Fitch’in Türkiye değerlendirmesi takip edilecek. 

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    12:00 Euro Bölgesi – İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
•    17:45 ABD – İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek 

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel piyasalarda virüs salgını ve salgının ekonomiler üzerindeki etkisi izlenmeye devam ediyor. Küresel büyüme üzerinde artan endişeler küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi jeopolitik risk fiyatlamasıyla dün günü %2,98’lik bir düşüşle 115.642 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,09 – 6,10 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 6,10’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

İdlib konusundaki gelişmeler dün Borsa İstanbul’da sert satışlara neden olurken, resmi ve gayri resmi kanallardan gelen haberler bir süre daha endeksi baskılamaya devam edebilir. Bununla birlikte dün yurtiçi piyasalar kapandıktan sonra ABD ve Avrupa endekslerinde Covid-19 endişesiyle sert satışlar görüldü. BIST 100 dün bir süredir konsolide kanalının alt bandı olarak izlediğimiz 118.500 altına sarkarken kapanış hem bu seviyenin hem de 50 günlük ortalamanın altında gerçekleşti. Dünkü kapanışla birlikte endeks yükseliş trendinin de altına sarkmış oldu. Bahsettiğimiz bu seviyeler aşılamadığı sürece endekste başlayan düşüşün 112.000-112.500 aralığına kadar devam etme olasılığının arttığını düşünüyoruz.      

Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.