Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-13 19:00:00

Trump Tepkiler Üzerine Miting Tarihini Değiştirdi

Dış Haberler, 13 Haziran (HİBYA) – ABD Başkanı Donald Trump, Oklahoma Eyaleti, Tulsa kentinde yapmayı planladığı açık hava seçim toplantısının tarihini 19 Haziran'dan 20 Haziran'a değiştirdi.

Trump Twitter açıklamasında '' Maalesef bu tarih, Juneteenth anma günü tatili ile aynı zamana rastladı. Birçok Afro-Amerikan arkadaşım ve destekçim bu bayrama saygı adına tarihi değiştirmemizi önerdi " dedi.

Trump bu haftanın başlarında kitlesel toplantılarına devam edeceğini ve ilk toplantısının 19 Haziran'da yapılacağını duyurmuştu. Tarih seçimi bir çok cevrelerde uygunsuz görülerek sert eşeltirilere neden olmuştu. 19 Haziran, Amerika'da 1865 yılında son kölelerin serbest bırkılması nedeniyle ''Juneteenth'' anma günü tatiline denk geliyor.

Trump'ın miting tarihi seçiminin yanısıra, yer seçimi de yoğun tartışmalara neden olmuştu. Tulsa kentinde 1921 yılında ırkçı saldırılar sonucu yüzlerce siyah öldürülmüş, kentin siyahların yaşadığı Greenwood bölgesi tamamen yakılmıştı.

Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın iletişim yöneticisi Kamau Marshal da, bu hafta başında Twitter'da "19 Haziran'da Oklahoma'da gerçekleşen ve 'Tulsa Irkçı Katliamı' olarak bilinen ırkçı şiddet hakkında biraz okuyun." yazarak Trump' eleştirmişti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.