Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-09-13 16:36:00

TCMB’nin Faiz İndirimi Kararı Ekonomiye Olumlu Yansıyacak

Politika faiz oranının %16,5’e çekilmesinin Türkiye’nin 11. Kalkınma Planında ortaya koyduğu hedeflere ulaşmasına aracılık edeceğini kaydetti.

Yüksek faizin üretim ve yatırımın önünde engel olduğunu belirten Eskinazi, yüksek faizler nedeni ile finansmana erişimde reel sektörün yaşadığı sorunların art arda gelen faiz indirimleri ile rahatlayacağını ifade etti. Eskinazi, “Önceki aylarda gelen 4,25 puanlık faiz indirimi piyasaya nefes aldırmıştı. Dün açıklanan 3,25 puan ile bu rahatlamanın istikrarlı olacağını gösterdi. TCMB’nın bu kararına piyasaların tepkisi de olumlu oldu. Önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinin devam etmesini ve 1 yıllık süreçte faizlerin yüzde 10 bandına gelmesini bekliyoruz.” şeklinde diye konuştu.

Söz konusu 3,25 puanlık faiz indiriminin, mal ve hizmet ihracatımızın rekabetçiliğini arttırma açısından da çok doğru bir adım olduğuna işaret eden Eskinazi, piyasaların canlanacağını ve ekonomik büyümenin tekrar artıya geçeceği ekonomik iklimin Türkiye’de hayat bulacağına inandıklarını dile getirdi.

Eskinazi: “Faiz İndirimi, 'İhracat Ana Planı'nda Belirlenen Hedeflere Ulaşılmasına Katkı Sağlayacak"

Sağlanacak kur istikrarıyla, mal ve hizmet ihracatının da ekonomik büyümeye katkısının artacağına vurgu yapan Eskinazi, “TCMB Para Politikası Kurulu’nun çok kritik dönemde aldığı ikinci faiz indirim kararı 11. Kalkınma Planı’nda belirlenen hedeflere ulaşmak için itici güç olacak. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı “İhracat Ana Planı”nda belirlenen hedeflere daha çabuk ulaşmamıza katkı sağlayacak. Bu noktada, kurda da volatilite riskini ortadan kaldıracak önlemlerin alınması gerekiyor. İhracatçılarımızı için en önemli konu şu an kurun stabil olması, dalgalanmaların yaşanmamasıdır. Faiz indiriminin toplumun tüm kesimlerine olumlu sonuçlar doğurmasını diliyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.