İnfo Yatırım’ın raporunda EURUSD paritesinin haftanın ilk işlem gününe sakin bir seyirle başladığı belirtildi. Raporda şöyle denildi:
“Yeni güne 1.172 seviyelerinde başlangıç yapan parite ilerleyen işlem saatlerinde de yatay görünümü korudu. Avrupa kanadında yeni haber akışı ABD kanadından geldi. ABD Başkanı Donald Trump, ek gümrük tarifeleriyle ilgili yeni bir tartışmayı ortaya attı. ABD Başkanı Trump, Rusya’ya yönelik yeni yapıtım programı kapsamında Avrupa’nın da Çin’e yönelik ek gümrük tarifesi uygulamasını istiyor. Bu sayede Rusya’nın petrolüne olan talebi azaltmayı hedeflediğini ifade etti.
Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarında temkinli yaklaşımını sürdürmeye devam ederek faiz oranları sabit tutmuştu. Aynı zamanda dezenflasyon sürecinin bittiğini ifade eden Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, ilerleyen dönemde konuyla ilgili olarak yapacağı açıklamalar önem kazanabilir. TSİ 21:30’da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagade’in konuşması yakından takip edilecek. Teknik olarak ise; 1.1743 – 1.1787 – 1.1832 seviyeleri direnç noktaları olarak , 1.1673 – 1.1627 – 1.1576 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.