Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-08 11:33:00

Wuhan’daki Leishenshan Hastanesi’nde 3D simülasyon teknolojileriyle salgının yayılması engelleniyor

 

  • Sosyal ve ekonomik faaliyetleri tekrar başlatmak için teknoloji kanalıyla COVID-19'la mücadele ediliyor.
  • COVID-19'la mücadele amacıyla 14 gün içinde inşa edilen Çin’in en büyük modüler hastanesinde SIMULIA XFlow simülasyon yazılımı kullanılıyor.
  • 3D bulut tabanlı işbirliği platformu yaklaşımı, belge tabanlı daha eski ve yavaş bir yaklaşımın yerini alıyor.

VELIZY-VILLACOUBLAY, Fransa — Nisan 2020 — Dassault Systèmes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA) yeni stratejik yaklaşımı “From Things to Life” yani Nesnelerden Hayata çerçevesinde, Çin’in Wuhan kentindeki Leishenshan Hastanesi’nin kapalı ortamındaki virüs dağılımının simülasyonu ve değerlendirmesini desteklemek amacıyla Central-South Architectural Design Institute (CSADI) ile işbirliği yaptığını belirtti. Bulaşıcı hastalıklar ve COVID-19 hastaları için en büyük hastane olan modüler Leishenshan Hastanesi, 14 günde inşa edilerek dünyayı şaşırtmıştı. CSADI ve Dassault Systèmes, hastanenin havalandırma sistemi içinde virüs kontaminasyonu ve yayılımını simüle etmek ve öngörülemeyen havalandırma risklerinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için 3DEXPERIENCE platformunun simülasyon özelliklerini kullanıyor.

Dassault Systèmes'in Çin'deki stratejik ortağı CSADI, Leishenshan Hastanesi'nin tasarımını gerçekleştiren kurum. CSADI için önemli bir mesele, yakın ortamların kontaminasyonunu engellemek; özellikle de hastanede çapraz bulaşmanın ve de dış topluluklar, kitleler ve çevre üzerindeki etkinin en aza indirilmesi. Bu amaçla Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE platformu tarafından desteklenen SIMULIA XFlow yazılımını CSADI'ye bağışladı; söz konusu yazılım, iç ve dış mekan akışkanlarının, havalandırma sistemlerinde virüs yayılımının ve Leishenshan Hastanesi içindeki diğer projelerin simülasyonunu yapmak için kullanılıyor.

CSADI'de Dijital Teknoloji Mühendisliği Merkezi Direktörü olan Zhang Shen şunları kaydetti: "Dassault Systèmes'in teknolojileri hayata ve geleceğe odaklanıyor. Leishenshan Hastane Projesi inşaatında 'Çin Hızı'nı ortaya koyan CSADI, şimdi de Dassault Systèmes'in gelişmiş SIMULIA XFlow yazılımını iç mekan hava dağılımı simülasyonunu yapmak için ve sağlık personelini korumak amacıyla negatif basınçlı koğuşlarda daha iyi kontaminasyon deşarjına dair önerileri optimize etmek için kullanıyor. SIMULIA XFlow, modüler hastanenin tasarımına ve yer seçimine yardımcı olmak amacıyla, egzoz emisyonlarının yakın çevredeki dış mekanlara etkilerini de simüle etti."

Dassault Systèmes’de Çin Genel Müdürü olarak görev yapan Ying Zhang ise şöyle konuştu:“Şirket olarak odağımızı nesnelerden hayata doğru genişlettik. Bizi CSADI ile beraber salgın sırasında ve gelecekteki hastanelerde çevreye olumlu katkılar yapmaya iten unsur, insan yaşamına verdiğimiz değer. 3DEXPERIENCE platformunun işbirliği ve 3D sanal ikiz deneyimi noktasındaki önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Tasarım, mühendislik ve imalata sistematik olarak uygulanan bu platform, her zaman, her yerde uzaktan kesintisiz işbirliği sağlıyor ve tüm kullanıcılara kavrama, deneyimleme ve iletişim imkanı sunuyor. Bugünkü krizinin ortasında, 3D bulut tabanlı işbirliği platformu yaklaşımımız, belge tabanlı daha eski ve yavaş bir yaklaşımın yerini alıyor.”

Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.