Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-15 09:47:00

Küresel piyasalar

ABD piyasalarında fiyatlamalar: Salgının seyrine ilişkin olumlu beklentilerle alıcılı seyir izledi  


Dün ABD piyasaları beklentinin altında gelen bilançolara karşın, Başkan Trump ve New York Valisi Cuomo’nun söylemleri ışığında, salgının seyrine ilişkin olumlu beklentilerin öne çıkması sonucunda alıcılı seyir izledi. Başkan Trump Nisan bitmeden bazı eyaletlerde, ekonomiye büyük darbe vuran sosyal mesafe kurallarının kaldırılabileceğini belirtirken, New York valisi Cuomo eyalette virüsten kaynaklanan ölüm sayısının düşüş kaydettiğini ifade etti. Nasdaq endeksi %3,95 yükselişle 8.515,74 seviyesine ulaşırken, S&P 500 endeksi %3,06 artışla 2.846,06 puandan kapandı. Dow Jones endeksi %2,39 değer kazancı ile 23.949,76 seviyesine yükseldi. Hisseler özelinde, Johnson & Johnson, Microsoft ve Apple hisselerinde yükselişler %4’ü aştı.  

 

Avrupa piyasalarında fiyatlamalar: Alınan önlemlerin esnetileceğine yönelik beklentilerle pozitif eğilimli seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, koronavirüs salgınına ilişkin vaka sayıları ve hayatını kaybedenlerin sayısında görülen azalma ışığında, alınan önlemlerin esnetileceği yönündeki beklentilerle genel olarak pozitif eğilimli karışık seyir izledi. İspanya bazı inşaat ve üretim tesislerini haftabaşında yeniden açarken, İtalya’da da dün bazı işletmeler işbaşı yaptı. Öte yandan, Almanya pandemiden aşamalı olarak nasıl kurtulacağına odaklanmış durumda. Bu bağlamda, DAX endeksinde kazançlar %1,25 artarken, CAC 40 endeksi %0,38 artıda kapandı. FTSE 100 endeksi ise %0,85 düşüş kaydetti. Sektörler tarafında sağlık sektörü hisseleri %2,1 yükselişle en çok artanların başında gelirken, seyahat sektörü hisseleri %2,8 geriledi. . 

Asya piyasalarında fiyatlamalar: IMF Görünüm Raporunun etkisiyle karışık seyir görülüyor 


Bu sabah Asya piyasaları, IMF’in salgın sebebiyle Büyük Bunalım’dan en sert krizin yaşanacağını belirterek küresel büyüme tahmininde yaptığı aşağı yönlü revizyonların öne çıkardığı endişelerle genel olarak satıcılı seyir izliyor. S&P ASX 200 endeksi %0,87 gerilerken, Hang Seng endeksi %0,24 ekside. Nikkei ve Shangai endeksileri de sırasıyla %0,24 ve %0,13 düşüşler kaydediyor. ABD vadelilerde hafif satıcılı seyir hakim.


Kaynak: Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.