Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-09 11:23:00

FX Piyasaları

USD/TRY: Bol likidite ortamında bir süredir V tipi toparlanmayı fiyatlayan küresel piyasalarda dün de pozitif bir hava hakimdi. Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde ise olumlu görüntü devam etti. Bu sabaha baktığımızda riskli varlıklarda hafif kar satışları gözlemliyoruz. Şu aşamada, riskli varlıklarda son dönemde yaşanan ralliler iyimserliğin sorgulanmasına yol açsa da, bu fiyatlamaları bozacak yeni bir somut gelişme gözlenmiyor. Dolayısıyla, yarınki Fed toplantısı da beklenirken, küresel piyasalarda ve GOÜ para birimlerinde bu sabahki kar satışları sınırlı kalabilir. Haftaya emsallerinden daha zayıf bir görüntüyle başlayan ancak bugün yatay bir görüntü sergileyen Dolar /TL'de de olası yükselişlerin yine sınırlı kalabileceğini düşünürken, önemli gözüken 6,8250 direncinin altında fiyatlamalar devam edebilir. Diğer yandan, kurda olası düşüşlerde 6,76 ve 6,7250 sıralı destekler olarak izlenebilir.



EUR/USD: Cuma günkü düşüşün ardından dün bant hareketi yaparak günü yatay bir görüntüyle kapatan parite bu sabah satıcılı. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sert yükselişlerin ardından paritedeki geri çekilme denemelerini şu aşamada kar realizasyonları olarak değerlendiriyoruz. Teknik olarak osilatörlerin aşırı alım bölgesinden çıkması ve seanslık grafikteki zayıf teknik görünüm de kar realizasyonlarının devam edebileceğini gösteriyor. Bu kapsamda, parite 1,1310 direncinin altında kalarak 1,1225 seviyesine kadar gerileyebilir. Sonraki hedef ise 1,1195 seviyesinde. Veri takvimi açısından görece sakin günde, TSİ 12'de Euro Bölgesi'nde bu yılın birinci çeyreğine ilişkin öncü GSYH büyüme verisi izlenecek.


XAU/USD: Dün tepki yükselişlerinin yaşandığı değerli madende, bu sabah 50 günlük ortalamasının da yakın seyrettiği 1.700 civarında dalgalanma gözlemleniyor. Geçen haftaki düşüşlerin ardından tepki niteliğinde yükselişler kaydeden değerli madenden önemli direnç 1.708 seviyesinde. Şu aşamada, günlük grafikteki zayıf teknik göstergelerle birlikte değerli maden bu direncin altında kalabilir. Aksi durumda, bu seviyenin geçilmesi durumunda 1.722 seviyesi gündeme gelebilir. Öte yandan, olası düşüşlerde 1.685 desteği güçlü gözükmekte. Bu seviyenin kırılması durumunda 1.671 bir sonraki destek olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.