Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-12 19:41:00

RB Türkiye ve Lead Network Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ı ağırlıyor

RB Türkiye Genel Müdürü Selim Akiş ve Prof Dr Özgür Demirtaş, LEAD Network tarafından gerçekleştirilen toplantı serisine konuk oldu. Akiş ve Demirtaş; salgın öncesi ve sonrasında küresel ekonomi, sürdürülebilirlik, teknoloji ve yapay zekâ, kariyer planlama, su kaynaklarının korunması, toplumsal cinsiyet eşitliği ve iş dünyasındaki örnek uygulamalar gibi farklı konularda kapsamlı bir webinar (internet semineri) için LEAD Network üyeleriyle buluşuyorlar.

Perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network; 9 Haziran 2020 Salı günü RB Türkiye ev sahipliğinde bir webinar gerçekleştirdi. Açılışını LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman’ın yaptığı webinar’a RB Türkiye Genel Müdürü Selim Akiş ve Sabancı Üniversitesi Finans Kültür Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte iş dünyasının gündemindeki konular kapsamlı olarak ele alındı.

LEAD Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman açılış konuşmasında LEAD Network Türkiye olarak içinde bulunduğumuz dönemi dernek açısından değerlendirdi. Aysun Zaman “İş dünyasının zorlukları karşısında daha etkin ve verimli çözümler üretebilmek için daha fazla sayıda kadının liderlik rollerine taşınması gerekliliğine inanıyoruz. Bunu desteklemek adına da bu yıl 3. Dönemini başlattığımız LEAD to LEAD mentorluk programımızı 16 Haziran’daki lansmanımızla başlatacağız. LEAD to LEAD mentorluk programımızda; çok kıymetli deneyimlere sahip değerli mentorlarımızı, yetenekli mentilerimizle bir araya getirerek üyelerimize ve sektörümüze katkı sağlayan iş ve iletişim ağı sunuyoruz. Programındaki temel amacımız; LEAD to LEAD mentorlarımız ile sektörün önde gelen şirketlerinde görev yapan ve her biri üyemiz olan kadın profesyonelleri bir araya getirmek ve onların üst düzey yönetimde etkin rol almaları için gelişimlerini desteklemek. İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde üyelerimizi desteklemek adına Mart ayı ortalarından başlayarak çok kıymetli konu ve konuklardan oluşan 15’ten fazla webinar ile destek verdik ve 1300’den fazla üyemizi webinarlarımızda buluşturduk. Gerek bireysel gerekse kurumsal üyelerimize faaliyetlerimizle destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

RB Hijyen Türkiye Genel Müdür Selim Akiş’in RB’nin küresel misyonu ve faaliyetlerini aktardığı bölümün yanında Finish markasıyla başlattıkları “Yarının Suyu” hareketi hakkında da izleyicilere bilgi verdi. Şirketin toplumsal cinsiyet eşitliği ve farklılıkların entegrasyonu alanlarındaki uygulamalarına da yer veren Akiş, Kagider Fem (Fırsat Eşitliği) Sertifikası çalışmaları ile Sabancı Üniversitesi’nin BADV (Business Against Domestic Violence – Hane içi şiddete karşı iş dünyası) projesi kapsamındaki etkinliklerini de LEAD Network üyeleri ile paylaştı.

Prof Dr. Özgür Demirtaş ise COVID-19 salgını öncesi ve sonrasında dünya ve Türkiye ekonomisinin yanı sıra, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerine özel değerlendirmelerini de paylaştı. Prof Dr. Demirtaş, aralarında Blockchain, yapay zekâ, biyoteknoloji gibi başlıkların olduğu teknolojiyle ilgili gündemlerde de bilgi verdi. Demirtaş, sohbetinin son bölümünde ise start-up değerleme, risk yönetimi ve insan kaynakları optimizasyonu konularını ele aldı ve katılımcıların tüm sorularını cevapladı.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.