Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-30 12:20:00

Trump İsveç hakkında yine fikir değiştirdi

Dış Haberler, 30 Nisan (HİBYA) – Daha önce defalarca İsveç' in corona salgını ile savaşımını eleştiren ABD Başkanı Donald Trump, yine fikir değiştirmiş gibi görünüyor.

Başkan Trump Çarşamba günü Beyaz Saray'daki iş dünyasından temsilcilerle yaptığı yuvarlak masa toplantısında, sert kısıtlamaların olmamasına karşın, birçok İsveçlinin evde kalmaya devam ettiğini söyledi.

İsveç' te barların, restoranların açık olduğunun farkında olmayan Trump toplantıda, '' İsveçliler etrafta koşuşturup, el sıkışmıyorlar. Birbirlerine sarılıp öpüşmüyorlar. Barlar kapalı ve insanlar evde kalıyor, başbakan onlara seslenmek zorunda değil, otomatik olarak evde kalıyorlar.'' diye konuştu.

Geçmişte İsveç'in stratejisini çok eleştiren Donald Trump, şimdi ABD'yi tekrar açmaya çalıştğı şu günlerde, İsveç' in corona stratejisinde bazı noktaları kendi politikalarında kullanmaktan kaçınmıyor.

Donald Trump İsveç'in ısrarlı tavsileri ve etkileri konusunda ''Sert etkilendiler, ancak yine de otomatik fiziksel mesafe ve otomatik korunma işliyor'' diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.