Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-01 10:09:00

NotaBene Yayınları yazarlarından bugünlerin izlerini taşıyan hikayeler

NotaBene Yayınları yazarları, #evdeyimokuyorum kampanyası kapsamında içinde bulunduğumuz bugünlerden izler taşıyan hikayeler kaleme alıyor. Tüm hikayeler, Notabene'nin web sitesinden paylaşılıyor.

NotaBene Yayınları yazarları, “Neden bizim bir Decameron'umuz olmasın?” diyerek içinden geçtiğimiz günleri hafifletecek, bugünlerden izler taşıyacak hikâyeler kaleme alıyor. Korona günlerinde pek çoğumuz evlerinde, kısıtlı ve kuşatılmış halde yaşıyor. Belki de herkesin aklından geçen ortak soru şu: “Bundan sonra ne olacak?” NoteBene yazarları bu sorunun cevabını hikâyeler yoluyla düşünüyor ve okurlarına düşündürüyor.
 
Bugüne kadar Belma Fırat'tan Bulaş, Emre Nazım Mert'ten Çember, Mehmet Sürücü'den Sonlarda Bir Yerde, Engin Günay'dan Tampon Bölge'den, Arzu Eylem'den, Noktalı Virgül, Hakan Sipahioğlu'ndan İmparator, Onur Gürleyen'den Misafir ve Afife Hellena Sözmen'den Ayrılık hikayeleri NotaBene'nin web sitesinde okurlarla buluşurken; bugünlerin kaydını tutan hikayelere her gün yenisi eklenmeye devam edecek.
 
Decameron nedir?
Giovanni Boccaccio tarafından yazılan Decameron, 1348'de Avrupa'da yaşanan büyük veba salgınını konu alır. Salgın boyunca tanık olduğu olaylardan etkilenen Boccaccio, 1348'de başlayıp, 1351'de bitirdiği Decameron'da salgın günlerinin Floransa'sını ele alır. 10 gün boyunca anlatılan 100 öyküden oluşur.
 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.