Filistin Dışişleri ve Yurtdışındaki Vatandaşlar Bakanlığı, İsrail kabinesinin Batı Şeria ile ilgili bugün (Pazar) aldığı kararları reddetti. Bakanlık, bu kararları “suç niteliğinde” olarak nitelendirirken, İsrail’in yerleşim faaliyetleri yoluyla fiili durum dayatma girişimlerini ve işgal altındaki Filistin topraklarının, özellikle Kudüs’ün yasal statüsünü değiştirme çabalarını kınadı.
Filistin, İsrail’in işgalci güç olarak Filistin şehirleri ve toprakları üzerinde hiçbir egemenliğe sahip olmadığını ve mevcut yasaları, özellikle Ürdün yasalarını değiştirme veya iptal etme hakkının olmadığını vurguladı.
Filistin Dışişleri, söz konusu kararların tam kapsamlı bir savaş suçu ilanı anlamına geldiğini belirterek, uluslararası devletler ve kurumlardan bu suçu reddetmelerini, kınamalarını ve İsrail işgal yönetiminin “Yerleşim Müdürlüğü” ile resmi kurumları hakkında adli soruşturma başlatmalarını talep etti.
Bakanlık, alınan kararların Filistin topraklarının fiili olarak ilhakı anlamına geldiğini ve bunun Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın ilhak ve yerleşim karşıtı görüşleriyle çeliştiğini belirterek, Trump’tan İsrail’e baskı yaparak bu kararları geri almasını talep etti.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.