Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-19 21:55:00

İspanya Başbakanı Sanchez: “Virüs yayılımını kontrol altına almakta başarılı olduk.”

Dış Haberler, 19 Nisan (HİBYA) - İspanya Başbakanı Pedro Sanchez cumartesi günü gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, İspanya’da Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle uygulanan Olağanüstü Hal’i 9 Mayıs’a kadar uzatacaklarını belirtti. Sanchez, uzatmaya rağmen 27 Nisan’da tecrit politikalarının gevşetileceğini ekledi.

Virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin ABD ve İtalya arkasında 3. en yüksek rakamlarına sahip olan İspanya, Avrupa’da en sıkı sokağa çıkma yasaklarından birini ilan etmişti. İspanyol hükümeti, bölgesel hükümetler tarafından çocuklar, gençler ve eğitim çalışanlarına da aynı şekilde katı kurallar uygulanması sebebiyle eleştirilmişti.

Sanchez bunun üzerine cumartesi günü gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, çocukların bir süre evden çıkmalarına izin verilebileceğini belirtti. Sanchez, 5 haftalık sıkı tecrit kuralları ardından virüs salgının “kontrol altına alındığını ama hızlı bir “geri dönüşün” tekrardan hastalığın “geri tepmesine” yol açabileceğini söyledi.

İspanya Başbakanı konu hakkında şu sözleri söyledi ve İspanyol halkına teşekkür etti: “Virüs’ün yayılmasını kontrol altına almakta başarılı olduk, bütün İspanyolların fedakarlıkları için teşekkür ederim.” 

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, İspanya’da cumartesi günü itibariyle 191,726 aktif KOVİD-19 vakası tespit edildi. Ülkede virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20,043 ulaştı. İyileşip taburcu olanların sayısı ise 74,797.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.