Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-04 19:40:00

İBB’den askıda fatura uygulaması

İstanbul – 4 Mayıs – (HİBYA) -  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs salgını sürecinde faturalarını ödemekte güçlük çeken İstanbullular için “askıda fatura” uygulaması başlattı.


Ekonomik durumu iyi olmayan kişiler internet üzerinden “askıda fatura” uygulamasına kayıt edilecek. Bu kişilere yardım etmek isteyen herhangi bir kişi uygulama üzerinden kayıt olup, mağdur kişilerin faturalarını ödeyebilecek. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, askıda fatura uygulamasını şöyle açıkladı:

''Aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Kampanyanın özü şu, İBB tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş aileler, İBB’nin internet sitesine giriş yapacak. Karşısına çıkacak olan, ‘askıda fatura’ uygulamasına tıklayacak. İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz faturalarının bilgisini buraya yazacak. Fatura ödeyerek hayır yapmak isteyen hemşehrilerimiz de su için farklı fiyat aralığında, gaz için farklı fiyat aralığında fatura ödeme tercihinde bulunabilecek. Kampanya ile ilgili tüm ayrıntılara 'ibb.gov.tr'ye girerek askıda fatura uygulamamızda görebilirsiniz. Mübarek Ramazan ayında, ihtiyaç sahibi olduğu kanıtlanmış ailelerin su ya da doğalgaz faturasını ödemek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı kampanyamıza güçlü bir desteğe davet ediyoruz. Su ya da gaz faturasını ödeyemediği için gelecek günleri kendine dert eden vatandaşlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Bu zor günlerde kimseyi geride bırakmayalım.''

Kaynak: İBB
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.