Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-20 09:11:00

Aşı umutları risk iştahını desteklerken, gelişmeler önemini koruyor

Piyasa Gündemi

Geçen hafta gündeme gelen endişelerle baskı altında kalan risk iştahı haftaya toparlanma ile başladı. ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna’nın deneysel koronavirüs aşısının gelen ilk verilere göre etkili olduğu haberi piyasalardaki iyimserliği artırdı. Dün yurt içi piyasalar 19 Mayıs nedeniyle işlem görmedi. Salgına ilişkin haber akışları ve ABD – Çin arasındaki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmayı sürdürecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Tüketici Güveni Önem: Orta
•    12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Koronavirüs aşısına ilişkin olumlu haber akışıyla risk iştahı güç kazanırken, pazartesi günü küresel piyasalarda güçlü yükselişler yaşandı. BIST-100 Endeksi pazartesi gününü %2,22’lik yükselişle 101.983 puandan tamamladı. 19 Mayıs Salı günü BIST-100 Endeksi tatil nedeniyle işlem görmezken, yurt dışı piyasalarda bir miktar kâr satışları etkili oldu. ABD borsaları dün günü %1’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,88 – 6,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,79’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki olumlu tablo ve güçlenen TL ile birlikte pazartesi günü sert yükseliş kaydeden BIST 100 Endeksi’nde son zamanların zirvesi olan 102.300 yeniden hedefe girdi. Kurlardaki geri çekilmenin devamı endeks için pozitifken, dün biz kapalıyken küresel piyasaların iyimserliği devam ettirememiş olması ve bankacılık sektörünün yükselişe katılamaması olumsuzluk oluşturuyor. Bir süredir bahsettiğimiz konsolide kanalının üst bandını oluşturan 102.300 civarı oldukça güçlü direnç olmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlar yükselişin devamı için işaret oluşturacaktır. Aşağıda ise ilk destek seviyemiz 100 bin civarı olmaya devam ediyor.     

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.