Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-02 19:00:00

Emirates uçuşlarında ücretsiz corona korunma paketi sunacak

Dış Haberler, 2 Haziran (HİBYA) – Corona virüsüne karşı koruyucu malzeme havacılık sektöründe rekabet unsuru oldu.

Bir çok havaalanı işletmecisi ve havayolu şirketi koruyucu malzeme şartının yolcuların yükümlülüklerine bırakırken, Emirates havayolu şirketi yolcularına maske, eldiven, ıslak mendil ve el dezenfektanından oluşan ücretsiz "hijyen kiti" vererek rekabette bir adım öne geçmek istiyor.

Emirates operasyon şefi Adel Al Redha, yaptığı basın açıklamasında “Uçakta enfeksiyon kapma riski zaten çok düşük. Bununla birlikte, check-in'den inene kadar kadar her adımı gözden geçiriyoruz. Gerçekleştirilen her işlem, bir başka riski enaza indiriyor ve hedefimiz birlikte uçuşu olabildiğince güvenli hale getirmektir ”diye konuştu.

Diğer havayolu şirketlerinden SAS, Finnair, British Airways ve Lufthansa yolcularından kendi koruyucu malzemelerini getirmelerini isterken, şu anda sadece Norveç iç hatlarda uçuşlarını sürdüren Norwegian HavaYollarında ise maske takma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak Norwegian uçuşlarında orta koltuklar boş bırakılıyor.

Avrupa Birliği tavsiyesi uyarınca çoğu havaalanı ve havayolu şirketi, yolcuların uçuştan önce, uçuş sırasında ve uçuş sonrasında onaylanmış yüz maskeleri giymelerini zorunlu tutuyor. Havayolu şirketleri maskesiz uçmak isteyen yolcunun, uçağa binişini ret edebilecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.