Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-28 10:27:00

Philips Türkiye, İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin görüntüleme hizmetleri çözüm ortağı oldu

Philips Türkiye, 2682 yatak kapasitesi ile Türkiye’de planlanan en büyük üçüncü entegre sağlık tesisi olup, an itibariyle Avrupanın en büyük hastanesi olan İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin görüntüleme hizmetlerinde en büyük çözüm ortağı oldu. İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’ne 2200’ün üzerinde klinik ve görüntüleme cihazı sunan Philips Türkiye, bu iş birliği ile Türkiye’deki en büyük projesini gerçekleştirdi.

 

Philips Türkiye, Rönesans Holding’in yatırımı ile hayata geçirilen, Avrupa’nın en büyük hastanesi İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi ile Türkiye’deki en büyük projesini gerçekleştiriyor. Philips, 2200’ün üzerinde klinik ve görüntüleme cihazı ile İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin Radyoloji, Nükleer Tıp, Onkoloji, Yoğun Bakım, Kardiyoloji, Acil Tıp, Ameliyathane ve Uyku laboratuvarı bölümlerinde yer alıyor.

 

Rönesans Holding’in bu projedeki en büyük teknoloji partneri olan Philips Türkiye, 9 adet Azurion model monoplan ve biplan anjiyo sistemleri ile tam teşekküllü taramaya ve girişimsel tıbbi işlemlere imkân sunan cihazlarını aynı hastanede ve bir arada sunuyor. Philips Türkiye aynı zamanda ameliyatlar yapılırken kontrol amaçlı görüntüleme imkanı sunan ve hiç ara vermeden ameliyata devam etme imkanı sağlayan Intraoperatif MR sistemini ilk defa İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’ne kuruyor. Bu yüksek teknoloji cihaz ile çok daha başarılı klinik sonuçlar alınması bekleniyor. Ek olarak Philips Türkiye MR, CT, PETCT, Monitör, Defibrilatör, EKG, Ultrason, Uyku Solunum gibi diğer ürün grupları ile projede büyük teknoloji sağlayıcısı olmaktadır.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu-Özel İş birliğinde, 2.682 yatak kapasitesi ve 1 milyon metrekare inşaat alanı ile hayata geçirilen İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi aynı zamanda son teknolojik özellikleri ile de dikkat çekiyor. Ana hastane binasına yerleştirilen 2.068 sismik izolatörle, “Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası” unvanına da sahip olan İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi, en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, yerine getirmeye devam edebilecek.

 

Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak bu iş birliği hakkında “Ülkemizde Kamu-Özel İş Birliği ile hayata geçen şehir hastaneleri projelerinin çözüm ortağı olarak yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Adana, Elâzığ, Yozgat, Isparta, Mersin ve Kayseri şehir hastanelerinde, görüntüleme hizmetleri başta olmak üzere tüm klinik ekipmanlar, sağlık bilgi işlem çözümleri ve uyku sistemleri gibi birçok hizmette yüklenici firmaların paydaşı olarak sürdürülebilir bir iş modeli ile çözüm ortağıyız. Avrupa’nın en büyük hastanesi olan İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin görüntüleme hizmeti çözüm ortağı olarak yer almak bizim için çok önemli. Aynı zamanda 2200’ün üzerindeki klinik ve görüntüleme cihazımız ile bu projenin Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz en büyük proje olması da bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu zorlu günlerde canla başla, 7 gün 24 saat çalışarak Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılmasına katkıda bulunan Philips Türkiye ve Rönesans ekibine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin 2023 hedefleri ve sağlıkta dönüşüm stratejileri doğrultusunda başlattığı şehir hastaneleri projelerinde teknoloji çözüm ortağı olarak faaliyet göstermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Rönesans Holding Genel Müdürü Süreyya Yencilek ise: “İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi projemiz, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İş birliği modeli ile gerçekleşen Türkiye’nin en büyük 3. sağlık yatırım projesi olup, günlük 23.600 hastaya hizmet vererek, İstanbul ve çevre illerin yaşam kalitesine katkı sağlayacak. Proje kapsamında sektörün lider ve güçlü firmalarından birisi olan Philips ile iş birliği yaptığımız için mutlu ve gururluyuz. Teknolojik özellikleri ile fark yaratan hastanemizi, Philips’in sağlık alanındaki son teknoloji cihaz ve çözümleri sayesinde bir üst seviyeye taşıdık” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.