Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-08 10:55:00

Tarım Dışı İstihdam Özel Raporu

Dünya piyasalarının önem verdiği makro verilerden biri olan tarım dışı istihdam sayısındaki değişim bugün TSİ 15:30’da açıklanacak. Veri global bazda yaşanan Korona virüsü salgının ABD ekonomisindeki iş güçüne vurduğu darbeyi gözler önüne serebilir.

Amerika ile Çin arasında üst düzeyde yapılan görüşmelerde ekonomik ve sağlık anlamında işbirliğini geliştirilmesi yönünde alınan kararlar piyasalarda bu iki ülke arasında ortaya çıkan ekonomik gerilimin yumuşayacağına dair bir algı yarattı. Bununla birlikte Doların genel anlamda bir miktar değer kaybettiğini görüyoruz. 

Doların cuma günkü değer kaybının ikinci nedeni ise bugün açıklanacak olan Tarım dışı istihdam verisi öncesi dolar pozisyonlarının kar realizsyonların nedeniyle kapanması oldu. 

Bir diğer etmen ise piyaslarda her ne kadar FED reddetse de olası bir negatif reel faiz döneminin başlama ihtimalinin piyasalarda yeşermesi olarak gösterilebilir. Amerika G3 ülkeleri arasında pozitif reel faiz veren tek ülke konumunda. 

Dünkü haftalık işsizlik başvuruları ile birlikte mart sonundan bu yana toplamda 33.5 milyon kişi işsizlik başvurusu yapmış durumda. Bununla birlikte Amerika’da işsizlik oranının %16 olması bekleniyor. Bu oran 1982 yılında görülen %10.8’lik işsizlik oranından oldukça yüksek.

Bugün açıklanacak tarım dışı istihdamın ve ortalama saatlik kazançların ve işsizlik oranının beklentilerden daha kötü gerçekleşmesi halinde Doların küresel bazda değer kaybına neden olabilir.

EURUSD

EURUSD paritesi 1.0806 referans seviyesinin üzerinde işlem görmekte. Bu seviye üzerinde günlük bazda kalıcılığın devam etmesi durumunda paritenin 1.0876 direnç seviyesine doğru yükselebileceğini düşünüyoruz. 

Bununla birlikte 1.0806 referans seviyesinin kırılması paritede 1.0827 desteğine doğru sürecek bir geri çekilmeyi gündeme getirebilir.

GBPUSD

GBPUSD paritesinde kritik 1.2364 destek seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamaya devam etmesi durumunda 1.2428 direnç seviyesini test edebileceğini düşünüyoruz. 

Diğer taraftan 1.2364 referans seviyesinin kırılması durumunda 1.2286 desteğine doğru tekrar bir geri çekilme görülebilir.

USDCHF

USDCHF paritesi kritik 0.9757 direnç seviyesinin altında 4 saatlik kapanışlarda kalıcılık sağlamış durumda. Bu seviye altında kalıcılığın devam etmesi durumunda paritede 0.9700 desteğine doğru geri çekilmelerin görülebileceği düşüncesindeyiz. 

Bununla birlikte 0.9757 referans seviyesi aşıldığı takdirde 0.9831 direnç seviyesine doğru Doları lehine yukarı yönlü hareketler söz konusu olabilir.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 basindasaglik.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.